Bakan'dan Özgecan davası değerlendirmesi

Bakan'dan Özgecan davası değerlendirmesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, ilk ziyaretini yaptığı memleketi Denizli'de, coşkulu şekilde karşılandı. Özgecan davasında çıkan kararı değerlendiren Ramazanoğlu, mahkeme kararının kamu ve ailenin vicdanını rahatlattığını belirterek, "

A+A-

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Denizli'nin yeni bakanı Ak Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, ilk ziyaretini seçim bölgesine gerçekleştirdi. Ak Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Şahin Tin ve Cahit Özkan ile Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda partili, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu kent girişinde davul ve zurnacıyla karşıladı. Efelerin oyunlarıyla karşılanan Ramazanoğlu, davul ve zurnacıya bahşiş verdi. Bakan Ramazanoğlu ile beraberindekiler, ardından Ak Parti Denizli İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Ramazanoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Özgecan Davası'nda mahkemenin verdiği kararla ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Ramazanoğlu, "Kamuoyunda Özgecan Davası diye bilinen davanın kararı verildi. Özgecan kızımız, vahşi bir saldırıyla öldürülmüştü. Bu sadece Özgecan'ın ailesini değil, bütün kamu vicdanını yaralayan bir olgu ve süreçti. Hepimizin içerisinde Özgecan ile ilgili yanan bir ateş vardı. Bir anne, kadın ve kardeş, bu toplumda vicdan taşıyan birisi olarak içimiz yanıyordu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak o davaya biz de müdahil olduk. Orada tek şunu söyledik: 'Asla ve asla iyi hal indirimi, tahrik indirimine müsaade edilmesin' dedik. Kamu vicdanını rahatlatan, ailesinin vicdanını rahatlatan, bizlerin de vicdanını rahatlatan bir karar alındı. Üç saldırgan için ağırlaştırılmış, hiçbir indirim uygulanmayacak ağırlaştırılmış ömür boyu mühebbet hapis kararı alındı. Bu karar, bizim talep ettiğimiz bir durumdu. Bu alınan karar, bundan sonraki kararlar için emsal olacaktır ve Özgecan Yasası çıkmadan ilk uygulamasını da gerçekleştirmiş olduk" dedi.

 

Mahkemenin verdiği kararın ardından akşam Özgecan'ın annesi Songül Aslan ile konuştuğunu sözlerine ekleyen Bakan Sema Ramazanoğlu, "İki ana, iki kadın olarak biraz ağlaştık. Çünkü, tekrar o acımız depreşti. Annesi bana 'İçimdeki ateşe su serpildi' dedi" diye konuştu.

 

ŞİDDET KONUSU BİR BÜTÜN

 

Şiddeti sadece kadın şiddeti diye sınırlandırmak istemediklerini sözlerine ekleyen Ramazanoğlu, "Biz, şiddeti toplumsal şiddet diye algılıyoruz. Kadına, çocuğa, yaşlıya, hayvana, çevreye şiddet olarak algılıyoruz şiddeti. Bunların hepsi birbirinin içine geçmiş olan halkalardır. Sadece bunların içerisinden kadını aldığımız zaman diğer şiddetleri kapatmış oluyoruz. Toplumsal şiddet dediğimiz zaman, çözüm içinde toplumsal temelli bakmış oluyoruz" dedi.

 

HER İLE FARKLI REÇETE

 

Şiddet konusunda çeşitli paydaşlarla yaptıkları çalışmalar olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Ramazanoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı;

 

"Şiddetle mücadele için yaptığımız çalışmalar var. Sivil toplum örgütleri, Avrupa Birliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri paydaşlarımız arasında. Tüm illerin sosyal risk haritalarını çıkaracağız. Sosyal risk haritasına genel reçetelerle yaklaşmayacağız. Denizli'nin problemi ile Şanlıurfa'nın problemi aynı değil. Denizli'de boşanma davaları yüksek ama Şanlıurfa'da başka bir sorun var. Sebep ve nedenlere yönelik yaklaşımlarımız olacak. Nedenlerini öğrendiğimizde, lokal sorunlara göre reçete yazıp, tedaviler uygulayıp, sorunun çözümünü üreteceğiz. Her yıl 450-500 bin gencimiz askere alınıp, salınıyor. Askerlerin hepsini şiddete karşı eğiteceğiz ve evlerine yollayacağız. Bu büyük bir proje. Kısmen lokal olarak uygulanmış ancak, biz bunu yaygınlaştırıp, rutine sokacağız. Şiddet ile ilgili çok daha değişik çalışmalarımız var."

 

Bakan Ramazanoğlu, daha sonra Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.