Bahçeli'den Barzani'ye sert mesaj

Bahçeli'den Barzani'ye sert mesaj

Bahçeli'den Barzani'ye sert mesaj

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

 

"KERKÜK, KARBELA'YA DÖNÜŞTÜRÜLMEK İSTENİYOR"

Dünyanın tepki gösterdiği illegal bir referandum gerçekleştiren Barzani'ye MHP lideri sert yüklendi. IKBY'ye liderinin Yezid'in yolundan gittiğini belirten Bahçeli, Kerkük'ün yeni bir Karbela'ya dönüştürülmek istendiğini söyledi.

 

"BARZANİ'YE BAKINIZ..."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada "Barzani'ye bakınız, fitne ve felaketin zehirli seferine bakınız bunu göreceksiniz. Kerkük, yeni bir Kerbelâ'ya dönüştürülmek, Ortadoğu tümden Kerbelâ'nın şirk ve şiddet faillerinin mirasına havale edilmek istenmektedir."dedi.

 

MAZLUMUN AHI YERDE KALMAMIŞTIR

Mazlumun, "hakkı yenmiş, hukuku çiğnenmiş, masumiyeti ihlal, masuniyeti imha edilmiş insan" olduğunu ifade eden Bahçeli, mazlumların her çağı ahlarıyla inlettiklerini kaydetti. Bahçeli, "Ancak hiçbir mazlumun ahı yerde kalmamış, hiçbir zorbayı abat etmemiştir." ifadesini kullandı.

 

KERBELA'NIN MESAJI

Bahçeli, bugün Hüseyni şuuruna her zamankinden fazla ihtiyaç bulunduğunu, çünkü Kerbela vakasının farklı dozda, değişik ağırlık ve boyutlarda hala sürdüğünü kaydetti. Bahçeli, Kerbela'nın başlıca mesajının, "birlik ve beraberliğin tarihi değer ve önemi, kardeşliğin, kader ve tasada ortaklığın asla vazgeçilmezliği" olduğunu belirtti.

 

"BU TUZAĞA HİÇBİR SOYDAŞIMIZ DÜŞMEYECEKTİR"

Kerbela'nın günah cephesinin devamlı tahkim edildiğini ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti: "Barzani'ye bakınız, fitne ve felaketin zehirli seferine bakınız, bunu göreceksiniz. Kerkük, yeni bir Kerbela'ya dönüştürülmek, Ortadoğu tümden Kerbela'nın şirk ve şiddet faillerinin mirasına havale edilmek istenmektedir. Türkmenlerin birlik ve dirliği Şii-Sünni ayrımına kurban edilmek, zalimlerin emellerine tevdi ve zimmetlenmek üzeredir. Bu, tarihi vebaldir. Türk'ün geleceğini mezhep ayrımcılığıyla karalamak en adi, en aşağılık, en sefil suç ve cinayettir. Bu tuzağa hiçbir soydaşımız düşmeyecektir. Türk, Türk'tür. Başka tanıma gerek yoktur. Türkmeni, Türk'ü Şii, Sünni diye tefrik etmek yanlıştır. Kaldı ki Müslümanlık nemize yetmeyecektir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.