Bağımlı olursan tutsak olursun

Bağımlı olursan tutsak olursun

Bağımlı olursan tutsak olursun

A+A-

Teknolojik bağımlılığa dikkat çekmek için yürüdüler

 

Denizli’de Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan ‘Teknolojinin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı Projesi’ kapsamında Türkiye’de ilk kez 13 Mart, ‘Pamukkale Nomofobi Günü’ ilan edildi. Günün tanıtımın yapılması içinde kaymakamlık binası önünden Delikliçınar 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’de iki kişiden birinin teknolojiyi doğru kullanmadığını ve bağımlısı olduğuna dikkat çeken Pamukkale Kaymakamı Balcıoğlu, Nomofobi’nin kişinin cep telefonundan ayrı kaldığında yaşadığı yoksunluk ve kaygı duyguları olarak tanımlandığını söyledi. Kaymakam Balcıoğlu, “Cumhurbaşkanımızın himayesinde sürdürülen ‘Teknoloji Bağımlılığı ile Mücadele’ konusunda farkındalık oluşturmak için 13 Mart’ı ‘Pamukkale Nomofobi Günü’ ilan ettik.

 

Amacımız öğrencilerimizin teknolojiden uzak durmaları, teknolojiyi kullanmamaları değil. Teknolojiyi bilinçli ve güvenli kullanmalarıdır. Bu kapsamda ilçemizdeki okullarda okuma sınıfları ve akıl oyunları sınıfları oluşturduk. ‘Günümüzde ne yazık ki, trafikte, sosyal hayatta, iş ve eğitim alanında hiç yanımızdan ayırmadığımız elimize yapışık hale gelen cep telefonlarına dikkat çekmek istedik. Teknoloji bağımlılığıyla mücadele aynen tütün bağımlılığı gibi devlet politikası haline geldi.

Okul rehberlik servislerimizle yaptığımız çalışmalarla uygulanan öntest- sontest çalışmalarıyla teknolojinin bilinçli kullanımıyla ilgili yüzde 11.9’luk iyileşme sağladık. Eğitim öğretim yılı boyunca yapılacak çalışmalarla bu oranı yüzde 30’lara çıkartacağız” dedi. Bağımlı olma özgür ol sloganlarıyla meydana kadar yürüyen grup, yapılan konuşmalar ve halk oyunları gösterisinin ardından meydandan ayrıldı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.