Bağcılık sektörü ve üzüm üreticileri raporu Meclis'te

Bağcılık sektörü ve üzüm üreticileri raporu Meclis'te

AK Parti Denizli milletvekili Şahin Tin, Bağcılık Sektörü ve Üzüm Üreticilerine destek olmak maksadı ile hazırlanan detaylı raporu TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a sunduklarını belirtti.

A+A-

AK Parti Denizli milletvekili Şahin Tin, Bağcılık Sektörü ve Üzüm Üreticilerinin Sorunlarının Araştırılarak Alınacak Tedbirlerin Tespit Edilmesi Maksadı ile kurulan Meclis Araştırma Komisyonu olarak hazırladıkları rapor doğrultusunda TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a bunu sunduklarını söyledi.

Rapor hakkında bilgiler veren Şahin Tin, "Bağcılık Sektörü ve Üzüm Üreticilerinin Sorunlarının Araştırılarak Alınacak Tedbirlerin Tespit Edilmesi Maksadıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu olarak çalışmalarımızda artık sona geldik. TBMM Divan Salonu'nda Komisyon Başkanımız İsmail Bilen ve komisyon üyeleri olarak Meclis Başkanımız İsmail Kahraman’ın kabulü ile raporun ayrıntılarını kendileriyle paylaştık. Bakanımız raporu inceledi. Çalışmanın daha kapsamlı ve muhtevasının daha zengin olduğunu söyledi. Rapordan çok sayıda kurumunda faydalanabileceğini belirterek teşekkürlerini iletti." dedi.

Rapor Meclis'te

Şahin Tin, "Bağcılık sektörü ve üzüm üretimi konusunda faaliyet gösteren paydaşları öncelik olarak dinledik. Denizli, Manisa, İzmir illerimiz gibi üzüm üretiminin yoğun olarak yapıldığı yerlerde incelemeler yaparak üreticiler, tüccarlar, sektör temsilcilerini dinleyerek önerilerini aldık. Bazı yerlerde arazileri de inceledik. Geçimini buralardan sağlayan vatandaşlarımızın daha yüksek kazanç sağlamaları adına detaylı bir rapor hazırladık." ifadelerini yer verdi.

Şahin Tin, "Sektörün içerisinde bazı yanlışlar ve doğrular olduğunun farkına vardık. Hasat mevsiminin yoğun olduğu dönemlerde küçük üreticilerin satış ve pazarlama kaynaklı yaşadığı mağduriyetlerinden kurtulma adına bazı tespitler elde ettik. Bunların hepsini ele aldık. Sektör ile ilgili olarak araştırma yaparken üzümün stratejik bir öneme sahip olduğunu ve bunu daha da zenginleştirebilmek adına çalışmalarımızın daha verimli olabileceğine inandık." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.