Babadağ Keşkek Hayrı İçin Doldu
Babadağ Belediyesi’nin ev sahipliğinde 23’ünsü gerçekleştirilen, Karaçöplen Keşkek hayrı için ilçeye adeta insan yağdı.
Etkinlikte 15 bin kişiye Unesco mirasları arasında yer alan Babadağ Keşkeği dağıtıldı, başkan Ali Atlı’nın konukları ile tek tek ilgilendiği etkinliğe Denizli protokolü yoğun ilgi gösterdi.
Denizli’nin Babadağ İlçesi tarihi günlerinden birini yaşadı. Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı’nın ev sahipliğinde ve hayırseverin desteği ile gerçekleştirilen 23. Karaçöplen Keşkek Hayrı nedeni ile ilçede adeta insan seli yaşandı. Tertip heyetinde Rıza Sezen, Burhan Oduncu, Sacit Atıcı ve Mustafa Çiloğlu’nun bulunduğu etkinliğe, Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Teoman Sancar, Cahit Özkan, Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Babadağ Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ve MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ve Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Şeref Arpacı’nın yanı sıra, Denizli ve çevre illerden gelen yaklaşık 15 bin vatandaş katıldı.
GELENEĞİMİZ İLÇE TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Çevre mahalleleri ile birlikte toplam nüfusu 6 bin 522 olan ilçede 15 bin kişiyi bir araya getiren etkinlikte konuşan Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı “Öncelikle bizi bu güzel günde yalnız bırakmayan protokol üyelerimize teşekkür ediyorum. Eşsiz tarihi, huzur dolu doğası, sıcak ve çalışkan insanları kadar damak çatlatan lezzetleri ile Denizli’nin ve Türkiye’nin en güzel ilçelerinden Babadağımızda bu kalabalığı ağırlamaktan son derece mutluyuz. Bu tarihi kalabalığın oluşmasında emeği geçen tertip heyeti başta olmak üzere tüm hayırseverlerimize ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.
Namı dünyaya yayılmış olan Babadağ Keşkeği için patent çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Atlı “Babadağ’da seçildiğimiz günden bu yana turizm temelli projelerimiz ile ilçemizin kalkınmasına katkı koymak için çalışıyoruz. Tarih ve doğa turizminin yanından keşkek başta olmak üzere ilçemizde yapılan yemeklerimiz de, ilçemizi ziyaret etmek için yeterli bir sebep. Yüz yıllardır devam eden ve 23 yıldır da aralıksız olarak hayrı gerçekleştirilen keşkek geleneğimizin ilçe turizmine büyük katkı sağlayacağından şüphemiz yok” dedi.
KAZANLAR 2 GÜN BOYUNCA KAYNADI
20 kişilik ekip tarafından onlarca kazan yakılarak hazırlanan keşkek için et ve buğdaylar 2 gün önceden işlenerek, dövülmeye başlandı. Hem etin hem de buğdayın, Babadağ’la bütünleşen eşsiz kıvama ulaşması için 48 saati bulan süre boyunca bir yandan kazanlarda kaynatılırken, diğer yandan dövüldü. İlçeye gelen protokol üyeleri de kazanların başına geçerek, ustaların desteği ile keşkeği karıştırırken, yapılan keşkek tüm vatandaşlardan geçer not aldı.
ÜRETİCİ STANDLARINDAN ÜCRET ALINMADI
Tarihi bir kalabalığa ev sahipliği yapan ilçede üreticiler de kurdukları standlarda, gerek tarlalarında, gerekse tezgahlarında ürettikleri ürünleri satma fırsatı yakaladı. Ali Atlı başkanlığındaki Babadağ Belediyesi tarafından alınan karar gereği üreticiler stantlardan ücretsiz faydalandı. Babadağ’a özgü tarihi dokuma tezgahlarının da sergilendiği stantlara vatandaşlar ve protokol üyeleri yoğun ilgi gösterirken, etkinliğe eşi Ayşen Zeybekci ile katılan Nihat Zeybekci yeni doğacak torunu için örgü bebek aldı.
ATLI VE ZOLAN PLAKET VERDİ
Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı tertip komitesinde bulunan Rıza Sezen, Burhan Oduncu, Sacit Atıcı ve Mustafa Çiloğlu’na plaket verdi.
Denizli’nin en tanınınmış imam hatiplerinden Ali Sürücüoğlu’nun dualar okuduğu etkinlikte Babadağ Keşkeğinin yanı sıra, turşu ve tatlı ikramı da yapılırken, gelecek yıl daha organize bir etkinlik yapılacağının müjdesi verildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.