Babadağ’ın Sarp Arazisinde Yangın

Babadağ’ın Sarp Arazisinde Yangın

Denizli’ye bağlı olan Babadağ ilçesindeki ormanlık alanda henüz tespit edilemeyen bir sebeple çıkan yangında 2 hektarlık alanın zarar gördüğü ifade edildi.

A+A-

Yangın, dün  saat 20.00 sularında Hisar Mahallesi civarlarındaki kızılçam ormanında meydana geldi. Henüz tespit edilemeyen bir sebeple çıkan yangın, rüzgarın da etkisi ile kısa zamanda yayıldı. Alevleri görmüş olan çevredeki çobanlar durumu acil bir şekilde itfaiye ekiplerine haber etti. İhbarı alan Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 100 orman işçisi, 18 arasöz ve itfaiye araçları bölgeye gönderildi. Ekipler arazinin engebeli olması nedeni ile alevlerin olduğu bölgeye güçlük ile erişebildi. Yangının olduğu bölgeye ulaşmış olan itfaiye ekipleri hemen hemen 4 saatlik müdahaleden sonra alevleri söndürdü. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangında hemen hemen 2 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğü ortaya çıktı.

Arazi Sarp

Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, arazinin sarp olması nedeni ile müdahalede güçlük çektiklerini ama yangını büyümeden kontrol altına aldıklarını ifade etti. Yangının kesin çıkış sebebinin tespit edilmesi amacı ile başlatılmış olan soruşturmanı devam ettiği dile getirildi.


 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.