Azerbaycan 100. Yılını Kutluyor

Azerbaycan 100. Yılını Kutluyor

Kardeş ülke Azerbaycan'ın kuruluşunun 100. yıl dönümü, Iğdır ilinde coşkulu bir şekilde kutlandı.

A+A-

Azerbaycan'ın 100. kuruluş yıldönümü münasebeti ile Iğdır'da kutlama programı organize edildi. Etkinlikler çerçevesinde, İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği (İSTAD) ile Azerbaycanlıların ve Diğer Türk Halklarının Emekdaşlık Merkezi (ATXMEN) tarafından kutlama programı yapıldı.

Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan kutlama programına, saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunması ile başlandı. Programın açılış konuşması, İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu tarafından yapıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ise kendilerinin, kökeni Azerbaycan'a dayanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu ve şanlı vatandaşları olduklarını ifade etti. Ermeni mezaliminden de bahseden Ayrım, geçmişte herkesin ailesinde şehit olduğunu, bu coğrafyada, al bayrağın altında can Iğdırlılar olarak sınırları şerefle beklediklerini, ve Iğdırlılara ne kadar teşekkür edilse az olduğunu belirtti.

Gençlere Anlatmalıyız

Azerbaycan'dan selam da getirdiğini belirten Ayrım, kendilerinin Atatürk'ün söylediği gibi 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' dediklerini, dünyada sulhtan yana olan bir millet olduklarını, fakat sabrımız taştığı zaman da gereğinin yapılacağını, Ermenistan’ın her fırsatta uluslararası platformda Türkiye'yi ve Azerbaycan'ı rencide ettiğini, kendilerinin Iğdır'da Ermenilerin yaptığı katliamı, tarihi gençlere anlatmalarının gerekliliğini, Karabağ’ın şimdi işgal altında olduğunu, Azerbaycan'ın da 7 şehrinin işgal altında olduğunu Türkiye Cumhuriyeti’nin, Cumhurbaşkanı ile 81 milyon insanıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin haklı davasında yanlarında olduğunu belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.