Ayşın Öner genç yaşta veda etmişti

Ayşın Öner genç yaşta veda etmişti

Ayşın Öner genç yaşta veda etmişti

A+A-

Bereket Enerji Grubu’nun Düzce’deki hidroelektrik santraline İtalyan Başkonsoloslu’na bağlı bir kurumda çalışırken genç yaşta hayatını kaybeden Ayşın Öner adı verildi.

Düzce Aksu adıyla 2014 yılında enerji üretimine başlayan 50 megawatt gücündeki santralde isim değişikliği nedeniyle düzenlenen tören, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Fakültesi’nin 4.71 dönemi olarak anılan 1975 yılı mezunlarını bir araya getirirken, duygu yüklü anlara da sahne oldu.

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ve Başkan Yardımcısı Ali Yağlı’nın aynı fakülteden dönem arkadaşı olan Ayşın Öner’in babası Erol Öner ve eşi Zerrin Öner duygularını dile getirirken ‘’Kızımızın yaşam enerjisi çoşkulu bir suya benzerdi. Şimdi ise yüreklerimizde gürül gürül akarak doğaya karışacak ve sonsuza kadar hayat bulacak. Bereket Enerji büyük bir vefa örneği gösterdi. Ailemiz ve İTÜ mezunları adına kendilerine şükran duygularımızı sunuyoruz.’’ dedi.

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Saldanlı da, hayatın ve insanların kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, ‘’ Bu santral artık Ayşın Öner adıyla anılacak. Adı sonsuza kadar yaşayacak. Fakülteden mezun oluşumuzun üzerinden 43 yıl geçti. Ancak birbirimizin değerini çok iyi bildik. Bu nedenle, 21 hidroelektrik santralımızdan biri olan bu tesise İTÜ’lüler dayanışması ve vefa duygularının bir gereği olarak Ayşın Öner adını verdik. ‘’ diye konuştu.

İTÜ mezunları, konuşmaların ardından santral içinde iki ayrı bölümde hazırlanan Ayşın Öner köşesini ziyaret etti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.