Aynı Sistemle 9 Yıl Daha...

Aynı Sistemle 9 Yıl Daha...

Aynı Sistemle 9 Yıl Daha...

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı 53 müze ve örenyerinin tamamını aynı anda ihale etti.

 

Denizliguncel.com’un aktardığına göre, ihaleye 3 şirket katılırken, kazanan şirketin Turkuaz olduğu öğrenildi. Turkuaz, geçtiğimiz bir yıllık sürede de müze ve örenyerlerinin işletme ihalesini kazanmıştı.

 

Turkuaz'la birlikte ihaleye giren diğer iki şirketin ise Sicpa Turkey ve Lapis olduğu öğrenildi.

 

4.2 MİLYAR LİRALIK İHALE

DenizliGüncel'in edindiği bilgilere göre, onay sürecinin ardından ihaleyi kazanan şirket resmen açıklanacak. İhalenin onaylanmasının ardından, kazanan şirket 9 yıl boyunca 50 Müzenin işletmesini üstlenecek. İhale bedelinin ise 4.2 milyar lira civarında olduğu alınan bilgiler arasında.

 

Böylelikle Denizlililerin beklediği Pamukkale’ye ucuz girme hayalleri de 9 yıl daha ertelenmiş oldu. Tabii ki eğer şirket Denizlililer için özel bir düzenleme yapmazsa...

Konuyla ilgili açıklamalar da bulunan DENTUROD başkanı Gazi MuratŞEN , ihele bölgesel olarak yapılsa idi rekabet şartları çok daha iyi oluşabilecekti diyerek,ihale sonuçlarının ülkemize şehrimize ve ihale yi alan firmaya hayırlı olmasını diliyoruz , ihaleyi alan firma mevcut işletmeci idi bundan sonra ki dönem de ihale şartnamesin de de yazan müze ve ören yerlerinin iyileştirilmesi, giriş sayılarının artırılmasına yönelik çalışmaların hızlı bir şekil de devam etmesini özellikle yetişen yeni nesillerimize doğal ve kültür farlıklarımızı tanıtılması ve korunmasına yönelik daha fazla çalışmanın yapılmasını dilediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.