Aydınlanmanın Meşalesi Öğretmenler

Aydınlanmanın Meşalesi Öğretmenler

Denizli Protokolü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile mesajlar paylaşıldı.

A+A-

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI OSMAN ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Öğretmenliğin insanlığın var oluşundan bu yana en değerli ve saygın bir meslek olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesiller ülkemizi daha da ileriye götürecek yegane umutlarımızdır” dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Öğretmenlik mesleğinin tarihin en eski ve en saygıdeğer mesleklerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, “Vatanına, bayrağına, devletine ve milletine bağlı nesiller yetiştirmek için bir ömür çalışan öğretmenlerimiz, aldıkları bu büyük sorumlulukları yerine getiren ilim neferleridir. Bizlere düşen en önemli görev ise öğretmenlerimize gereken saygı ve değeri vermektir” şeklinde konuştu ve “Bu vesilelerle başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şahadet şerbeti içmiş ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ise sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyorum” dedi.

PAMUKKALE BELEDİYESİ BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, Ülkeyi aydınlık yarınlara taşımak için ülkenin 4  bir tarafından çocukları en iyi şekilde yetiştirme gayretinde olan öğretmenlerin  gününü kutladığını, öğretmenlerin, Türk Milleti’nin uygar medeniyetler seviyesine ulaşmasındaki emeğinin çok önemli olduğunu, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve saygıyla andığını,  Ulu Önder’in kendilerine gösterdiği hedefler doğrultusunda, Cumhuriyetin bugünlere gelmesindeki emeğinin asla yadsınamayacağını, öğretmenlerin ülkenin 4 bir yanında fedakârca, cefakârca görevlerini yapmaktıklarını,  vatan, millet, bayrak aşkıyla dolu gönülleriy ile geleceğin  teminatı çocukları, gençleri daha da aydınlık yarınlara ulaştırmak adına  yetiştirdiklerini ve bu düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu kutsal meslek uğruna şehit olan tüm öğretmenleri rahmet ve saygıyla yâd ettiğini; bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladığını ifade etti.

MERKEZEFENDİ  BELEDİYESİ BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞUOĞLU

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle yayınladığı mesajında, “Öğretmen bir ailenin ferdi olarak öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen tek meslektir diyebilirim. Milletleri ileriye taşıyacak olanlar sadece öğretmenlerdir. Bizler ne kadar çok eğitim kurumları yapsak da onları yaşatacak olan ancak öğretmenlerdir. Türkiye’nin ve Dünya’nın neresinde olursa olsun çağdaşlaşmanın ve aydınlığın tek yol göstericileridir. Dün olduğu gibi bugünde, yarınımızı inşa edeceklerine inancımız sonsuz. Tarih boyunca olduğu gibi bugünde bizim için değerleri çok fazla. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş ve yarınlarımıza yön verecek tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

DENiZLİ BAROSU

Mesajda, 24 Kasım 1928’de Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verildiği, 1981’den beri de  24 Kasımların Öğretmenler Günü olarak kutlandığı, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek ulusların medeniyet yolundaki en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret ettiğini, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Zaferi’nin yetenekli komutanı olduğu kadar sivil hayatta bir halk önderi, bir devrimci ve bir öğretmen olduğu ifade edildi.

 

Açıklamanın devamında iyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne sahip olan milletlerin temel özelliğinin eğitime büyük önem vermesi olduğu, Milletlerin varlığına devam etmesi, kalkınması için eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin çok büyük fedakârlıkla çalıştıklarını görmenin, geleceğe yönelik umutları hep canlı tutacağı, öğretmenlerin milli ve manevi değerlerin teminatı olduğu, büyük bir özveri ile sabırla, titizlikle çalışan öğretmenlerin, kültürü yarınlarımız olan gençlere aktarılmakta olduğunu ve  Denizli Barosu olarak, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, Cumhuriyetin özgür yurttaşlarını yetiştirme kararlılığına devam eden, aydınlanmanın meşalesini yeni kuşaklara taşıyan, özverili tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladıkları ifade edildi.

DTB BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile bir mesaj yayınlamış olan Denizli, Tüccar, Sanayici ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili,  “Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği icra eden, toplumumuzun geleceğine şekil veren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

 

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetişkin birer insan oluncaya kadar emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, onları yetiştirerek kutsal bir mesleği icra etmektedir. Bilgi, birikim ve donanımları ile toplumumuzun geleceği olan çocuklarımızı aydınlatmakta, onların, vatanımız, milletimiz ve insanlık için faydalı birer birey olması için yoğun çaba sarf etmektedirler. Mesleklerini icra ederken bir çok fedakarlıkta bulunan öğretmenlerimizi daima başımızın üstünde tutacak, onlara verdiğimiz değeri sürekli koruyacağız. Bu duygu ve düşünceler ile Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyor, aydınlık yarınlarımızın teminatı olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında üstün başarılar diliyorum.”

 

VALİ HASAN KARAHAN

1928 senesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı verilişinin 90’ıncı, bu önemli  gününse 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının da 37’nci senesini  idrak etmenin mutluluğunu yaşamaktayız.

Yatırımların en kıymetlisi, gayretlerin en güzeli olan eğitim; aile yuvasında başlamasından sonra okullarda şekillenip çocuklaradeğer katan en mühim unsurdur. Günümüz dünyasında olduğu gibi; ülkemizin de gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirerek gelecek ile alakalı  hedeflere ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevi çok büyüktür. Eğitim bugün artık yalnızca  kalkınmanın  ve gelişmenin  temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Öğretmenlik mesleği, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar emek, sabır, fedakârlık isteyen saygın bir meslektir. Herkesin üzerinde emeği olan ve gönlünde müstesna bir yer tutan Öğretmenler, bizleri yetiştirdikleri gibi en değerli varlıklarımız çocuklarımızı, gençlerimizi de yetiştirerek yarınlara hazırlamakta, ülkemizin geleceği yönünden önemli ve sorumluluğu ağır olan bir görevi yerine getirmekteler.

Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü, içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.

DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN

 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile yayımladığı mesajında Türkiye’nin bugünlere ulaşmasında en önemli yapı taşının Öğretmenler olduğunu vurguladı. Şahin Tin; “Öğretmenlerimiz mesuliyeti ağır bir vazifeyi icra ediyorlar. Ülkemizin yarınlarını engin fikirleri ve yetiştirdikleri nesillerle inşa edip aydınlatacaklar” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’nin ilerlemesinin, daha güçlü geleceğe kavuşmasının yolunun eğitime yatırım yapmakla mümkün olacağını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Medeniyetimizi ayakta tutan, ilkeli ve seviyeli umut ışığı saçan en mühim değer şüphesiz Öğretmenlerimizdir. Onlara hak ettikleri değeri ve hürmeti göstermek ülkemizin yarınlarını inşa sürecini daha da perçinleyecek, mümbit coğrafyamızı daha da güçlü kılacaktır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlerimize çizdiği bu kutlu yolda hep birlikte yürümeye kararlılıkla devam edeceğiz. Bu topraklara öğretmenlerimizin ekeceği umut tohumları filizlenecek ve gelişmemize imkân sunacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta üzerimizde hakkı ve emeği olan Öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyor, ülkemize uzun yıllar hizmet etmiş ve emeklilik günlerini geçirenlere sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Ahirete irtihal eden Öğretmenlerimizi de rahmetle ve hayırla yâd ediyorum. Bu anlamlı gün vesilesiyle geleceğimizin teminatı gençlerimizi, evlatlarımızı kısacası yarınlarımızı siz kıymetli öğretmenlerimize emanet ediyorum” dedi.

DENİZLİ MİLLETVEKİLİ GÜLİZAR KARACA

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece vatanını düşman elinden kurtaran bir lider değil aynı zamanda milletine yol gösteren bir ‘Başöğretmen’dir.  Aradan geçen 80 yıla rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliğinde, tüm öğretmenlerimizle Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. 

Atatürk  der ki; ‘Öğretmenler!... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.’ Cumhuriyetin muhafızlarını yetiştirmekten vazgeçmeyen tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu olsun.

Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz

Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Filiz mesajında; Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin emeklerinin çok önemli payı olacağını vurguladı.

Şüphesiz ki milletleri yücelten, onları diğer milletlerden üstün hale getiren en önemli faktör eğitimdir. Bilimde, sanatta, kültürde ve ekonomide gelişmiş, ilerleyen toplumlar hep eğitim sorunlarını çözmüş olanlardır.  

Geleceği aydınlık ve daha müreffeh bir Türkiye ancak; kendisini daima yenileyen öğretmenlerimizin, en son ve yeni bilgilerle donatacağı çocuklarımız ve gençlerimiz sayesinde şekillenecektir. Başöğretmen Atatürk'ün söylediği gibi, “ Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir ve yeni nesil Öğretmenlerin eseri olacaktır.”

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz

Öğretmenlik herkesin  yakinen bildiği üzere “mesleklerin mesleğidir.” Tüm mesleklerin üstünde olmakla beraber, diğer meslekleri tanımlayan, kurgulayan ve onların temel çerçevesini çizen bir konumda bulunur. Öğretmen, yalnızca  bilgi yığınlarının aktarılması işini yapan bir aktarıcı değil, her şeyden evvel  önüne gelen genç dimağlara “rehberlik” eden ve bununla beraber hayatı “yorumlayıp” “yorumlatan” kişidir.   “ Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” Diyerek bizlere bu vatanı emanet eden büyük Önderimiz bizlere büyük bir sorumluluk vermiştir.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, mesleklerini icra ederken, şehit olan, vefat eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Siz değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyor,  hepinizi gönül dolusu sevgi, saygı ve muhabbetle selâmlıyorum. 

DENİZLİ MİLLETVEKİLİ KAZIM ARSLAN

Kazım Arslan Öğretmenler Günü ile alakalı paylaşıtığı mesajında, öğretmenlerin onurlarını yitirmeden mesleklerini ülkenin 4 bir köşesinde özveri ile yürüten değerli öğretmenlere sevgi, saygı ve şükran duygularımızı sunduklarını ifade etti. Arslan açıklamasına şunları ekledi:

"Türkiye’nin en ağır sorunu olan eğitim, ne süslü laflarla ne de karar kademesinde olanların dert yakınmasıyla çözülüyor. Eğitimin ve eğitimcinin birikmiş sorunlarının üstesinden gelmek için bu bütçe rahatlıkla yeter ama o bütçeyi yönetecek irade yetersiz. Önceliklerini eğitime değil yakınlarını büyütmeye ayıranlar, Türkiye’nin yeni kuşaklarına hiçbir umut vermiyor. Ders anlatırken aklında sürekli geçim derdi olan, özlük hakları tırpanlanan öğretmenimiz bir yanda; eğitimini aldığı mesleğini bir türlü yapamayan öğretmen adaylarımızın sorunları diğer yanda... Atamaları yapılmıyor, çözüm bulunmuyor. Özelleşen eğitimin bayraktarlığını yapanlar, evlerde en az bir maaşın eğitime yatırıldığı, eğitim masraflarının kira masraflarını bile geride bıraktığı yüzbinlerce aileye hangi başarıdan söz ediyor?

PAÜ REKTÖRÜ HÜSEYİN BAĞ

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle paylaştığı mesajında, Eğitim vermenin yanında yeni nesilleri hayata hazırlayan, ailenin ardıdan  örnek alınan öğretmenlerin; bu kutsal mesleği yerine getirirken yeni nesillerin vatanını ve milletini daima ileri taşıyan, ilim ve irfan sahibi, vizyonu geniş bireyler olarak yetişmesinde titiz ve meşakkatli bir çalışma sergilediklerini, PAÜ olarak Başöğretmen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘‘Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.’’ sözüne istinaden eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarında gösterdikleri gayreti aynı şekilde Eğitim Fakültemizde de gösterip çağdaş, araştırmacı, çağın gerekliliklerini takip eden, yenilikçi genç öğretmenler yetiştirmenin yanında ülkenin ve geleceğin teminatı olan çocuklara özenle yetiştirdikleri bu genç eğitimcilere sunmanın gayreti içinde olduklarını, bu vesile ileaziz milletin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenleri saygı, rahmet ve şükranla andıklarını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.