ATM'lerde yeni dönem! Artık kabul edilmeyecek

ATM'lerde yeni dönem! Artık kabul edilmeyecek

ATM'ler artık bunu kabul etmeyecek. Pazartesi günü resmen yeni uygulama başlıyor.

A+A-

ATM kullanım politikalarında dikkat çeken bir değişikliğe gidildi. 2 Eylül Pazartesi günü itibarıyla yeni dönem resmen başlayacak.

2024 yılı itibarıyla para çekme limitlerinde güncellemeye giden bankalar, yıl içinde enflasyonun daha da alevlenmesiyle yeni düzenlemelere ihtiyaç duydu.

ATM'DE PARA ÇEKME LİMİTİ

Türkiye’deki mevcut enflasyon oranı, birçok bankanın uygulamalarını yeniden gözden geçirmesine yol açtı. Bankalar, artan nakit taleplerini karşılamakta zorlanırken, bu durumu dengelemek ve banka şubelerinde yoğunluk oluşmasını engellemek için ATM’lerden yapılacak günlük para çekme limitlerini artırmıştı.

PARA ÇEKME LİMİTİNDE DEĞİŞİKLİK

Bankacılık sektöründen alınan bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yeni banknot basımını bir süre daha askıya alması, bankaları 2 Eylül itibarıyla para çekim limitlerinde değişikliğe yöneltti. Birçok banka, 20 bin TL ve altındaki tutarların banka şubelerinden çekilmesine sınırlama getirirken, ATM'lerde uygulanacak yeni limitler belirlendi.

QR kod ile para çekim limitleri artırılmış olsa da, özellikle yaşlı müşterilerin bu yöntemi kullanmakta zorlanması, kartlı çekimlerde de değişiklik yapılmasını zorunlu hale getirdi. Şu an günlük ücretsiz para çekme limiti 15 bin TL olan bankalarda bir değişiklik beklenmezken, 10 bin TL’lik sınırı kullanan bankaların Eylül ayı itibarıyla bu limiti 15 bin TL’ye çıkaracağı öğrenildi.

ATM'LERDE TEK TİP BANKNOT

Kur artışlarının ardından Türkiye’de en yüksek banknotun değerinin yaklaşık 6 dolara kadar düşmesine rağmen Merkez Bankası, 500 ve 1000 TL’lik banknotları tedavüle sokmayı reddediyor. Bu durum, ATM’lerde tek tip banknot kullanımına geçilmesine neden oldu.

Özel bankaların çoğu, ATM’lerde 10 ve 20 TL’lik banknot kullanımını durdurdu ve bu bölümlere 200 TL’lik banknotlar yerleştirildi. Son günlerde ise birçok banka, 50 ve 100 TL’lik banknotları da kullanımdan kaldırarak, ATM’lerden yalnızca 200 TL çekilmesine izin veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.