Arama Çalışmaları Sürüyor

Arama Çalışmaları Sürüyor

Denizli'ye bağlı Merkezefendi ilçesi yakınlarında  saat 11 sularında 2 kişilik tek motorlu bir eğitim uçağı düştü.

A+A-

Devlet Hava Meydanları İşletmelerince Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verilmesi üzerine bölgede arama- kurtarma çalışması başlatıldı.

Bugün sabah sularında, Denizli Çardak Havalimanı’ndan eğitim uçuşu için kalkan, TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçak ile telsiz irtibatı kesildi. Bölgede eğitim uçuşu yapan uçakta biri öğretmen pilot, diğeri öğrenci pilot, iki kişi bulunuyordu. Uçaktan en son saat 10.26’da, Merkezefendi İlçesi yakınlarında ‘acil durum’ bilgisi alındı.

Aydın merkezli Uçuş Akademisi’ne ait uçak ile bir daha telsiz teması kurulamaması ile bölgeye karadan ve havadan arama kurtarma ekipleri gönderildi. Karadan süren arama kurtarma çalışmalarına, havadan Jandarma Genel Komutanlığı’na ait helikopter de destek vermekte ama bölgede yoğun sis olduğu da gelen bilgiler arasında. Düştüğü üzerinde durulan uçağı arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

'UÇAĞIN KOORDİNATLARI TESPİT EDİLDİ'

Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada, eğitim uçağının Babadağ ilçesi sınırları içinde dağlık alana düştüğünün tespit edildiği belirtilerek, "Saat 11.00 civarında Aydın'dan kalkış yapan sivil eğitim uçağının Babadağ ilçesi sınırları içerisinde dağlık alana düştüğü tespit edilmiştir. Düşen uçağın koordinatları tespit edilmiş ancak enkaza henüz ulaşılamamıştır. Uçakta iki kişi bulunduğu bilgisi edinilmiştir. Olay bölgesine AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri arama kurtarma çalışmaları için yönlendirilmiş olup, çalışmalar devam etmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.