Antalya Kerkük’e Ses Verdi

Antalya Kerkük’e Ses Verdi

Vali ayrıca, kentteki tüm kamu kurum binalarına "Kürt bayrağı çekilmesini" de istedi.

A+A-

Türkmen diyarı Kerkük’ün Kürt Valisi Necmeddin Kerim, önceki gün yayınladığı Kürtçe bir genelge ile, kentteki kamu kurumlarında Kürtçe'yi "zorunlu dil" yaptı. Vali ayrıca, kentteki tüm kamu kurum binalarına "Kürt bayrağı çekilmesini" de istedi.

 

 

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği üyeleri, Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF) Başkanı Savaş Ünal  ve Türkmen İzcilik Federasyonu Kazım Kerküklü’nün katılımı ile  Kerkük Valisinin yayınladığı genelgeyi yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

 

 

Antalya’da Kerkük-Türkmen Kültür Parkı’nda  bir araya gelen Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği, Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF) ve  Türkmen İzcilik Federasyonu’ndan bir grup, ellerinde bayraklarla "Kerkük Türk'tür, Türk kalacak" "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları attı.

 

 

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği adına Dr.Kürşat Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, Kerkük Valisi, Türkmenlerin göz bebeği ve Türk şehri olan Kerkük'e Kürt  bayrağını diktirerek ateşle oynuyor ve kentte kardeş kavgası çıkarmak istiyor. Türkiye’nin Irak Türkmenlerinin sorunlarına kayıtsız kaldığına dikkati çekti.

 

Gelinen noktada, bölge içindeki otoritesizliği fırsat bilen Kürt grupları, Türkmen kenti Kerkük'te varlığını göstermek için yeni kararlar alan ve Kerkük'te bir oldu bittiyle Kürt bayrağını resmi hale getirmek isteyen Kerkük Valisi’nin,  kentte kardeş kavgası çıkarmak istediğini belirten Çavuşoğlu, "Kerkük, asırlardan beri Irak Türkmenlerinin bu coğrafyada şekillenmiş Türk kültürünün merkezidir. Kerkük resmi olarak Bağdat yönetimine bağlı bir kenttir. Kerkük Valisi, Türkmenlerin göz bebeği ve Türk şehri olan Kerkük'e Kürt  bayrağını diktirerek ateşle oynuyor. yayınladığı bu talimat anayasaya ve hukuka aykırıdır. Irak Türkleri  bu kararı asla kabul etmeyecek ve tanımıyacaktır. Türkmenlerin kendi öz yurduna kayıtsız kalması kabul edilemez." dedi.

 

Oktay Ateş

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.