Anne SMA hastası oğlunun ilaç parası için yardım bekliyor!

Anne SMA hastası oğlunun ilaç parası için yardım bekliyor!

Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Sevindik Mahallesi'nde bir gecekondunun zemin katında yaşayan anne Gülhan Kayhan, SMA hastası olan 10 yaşındaki oğlu Hasan Mehmet'in ilaç parasının devlet tarafından karşılanmasını istiyor.

A+A-

Denizli'de yatağa bağımlı olan sinir-kas hastası oğlunun sağlığına kavuşmasını isteyen anne kendilerine yardım edilmesini ve tedavi için gerekli olan ilaçların yurt dışından karşılanmasını istiyor.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Sevindik Mahallesi'nde bir gecekondunun zemin katında yaşantısına devam eden anne Gülhan Kayhan, sinir-kas hastalığı olarak bilinen "Spinal muskuler atrofi (SMA)" hastası 10 yaşındaki minik oğlu Hasan Mehmet'in iyileşmesi için yardım talep ediyor.

Eşini 2,5 yıl önce kalp krizi sonucunda kaybettiği belirten anne Gülhan Kayhan, yatağa bağlı kalan oğlu ile tek başına yaşam mücadelesi veriyor. Devlet tarafından kendisine ödenen bakım parası dışında hiçbir geliri olmadığını söyleyen anne maddi imkansızlık yüzünden 8 aydır evin kirasını bile ödemeyeceğini belirtti.

Anneden Yardım Çağrısı

Oğlunun tedavisi için gerekli olan oksijen tüpünü alamayan anne ilaçların alınması durumunda oğlunun iyileşeceğine inanıyor. Bu yıl evlerine öğretmenin gelmesiyle eğitime başlayan Hasan Mehmet, evin duvarına asılan yazılarla okumayı sökmüş. Anne Gülhan Kayhan, SMA hastası oğlunun rahatsızlığına 6 aylıkken varıldığını ifade etti.

Anne, "Oğlum cihaza bağlı olarak yaşam mücadelesine devam ediyor. Evde tek başıma kalarak ona yardımcı olmaya çalışıyorum. Ev kiramızı bile ödeyemiyoruz. Sadece ilaç paramızın karşılanmasını istiyoruz. Öğretmenler sayesinde oğlum okuma yazma öğrendi. Eşimi kaybedeli çok oldu. Kimsemiz yok. Çocuğuma bakım parası ile bakıyorum. Onun dışında maalesef bir gelirimiz bulunmuyor. Maddi durumumuz olmadığı için ilaçlarımızı alamıyoruz. Sigorta da bunu karşılamıyor. 750 bin dolar gibi bir maliyeti var. Devletimizden yardım istiyoruz." dedi.

Anne Gülhan Kayhan, "iyi kötü oğlum bir şeyler öğreniyor. Eliyle yazı yazamıyor ama okumaya çalışıyor. Şimdi 2. sınıfta. Kafası güzel çalışıyor ve anlatılan her şeyi çabucak kavrıyor. İlaçlarımızın gelmesini temenni ediyoruz. Devlet bize yardımcı olsun." ifadelerini kullandı.

Minik Kayhan ise "Ben ilaçlarımı istiyorum. Yaşıtlarım gibi yürüyerek koşmak istiyorum. Devletten sadece bunu istiyorum. Diğer çocuklar gibi okula gitmek istiyorum. Büyüyünce doktor olacağım inşallah." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.