Anadolu Gibi, Anadolu’nun Renginde Bir Sultan…

Anadolu Gibi, Anadolu’nun Renginde Bir Sultan…

Sanatçı Sultan Özateş Uluslar arası Anadolu Sanatının Rengi Platformlarında…

A+A-

Sultan ÖZATEŞ Kimdir ?

Ankara’da doğdu. İlk, orta, Lise tahsilini Ankara’da tamamladıktan sonra, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi ( Grafik Ana Sanat Dalı ) bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını (Mastır ) Türk Hava Kurumu Üniversitesinde / Yönetim ve Organizasyon Bölümününde tamamladı. Doktora Eğitimine Gazi Üniversitesin de Sanat Tarihi alanında devam etmektedir. Halen Milli Eğitim Kurumuna bağlı Anadolu Lisesinde Resim- i ş / Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak Eğitimciliğine devam etmektedir. Sanat alanında birçok kişisel resim sergileri, Makaleleri, Şiirleri ve Tasavvuf Alanında konser, dinleti, konferans, Uluslar arası kişisel Proje çalışmaları, Uluslararası ve ulusal düzeyde birçok ödülü bulunmaktadır. Şiirleri ve makaleleri, Ankara İl Gazetesi, Milli Eğitim, Ankara Bakanlık, Ankara Kültür Sanatın Sesi, Keçiören Eğitim, Çankaya’nın Sesi, Gap Gündem, Edebiyat Evi. Com, Daktilo, Akses, Akis, Hürriyet Gazeteleri, İlçe Bültenlerin de, Sosyal Medyada bulunan Edebiyat siteleri, 28 Antolojide, Okul ve Belediyelerin Web sayfalarında,vb…birçok dergide yayımlandı. Birçok İnternet ve yerel gazetede Kültür Sanat Köşe yazıları yazmakta, sanat haberlerinin sesi olmaktadır. ASEP’in ( Ankara Sanat Platformu ) kurucusu ve genel başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Birçok dernek ve Federasyonun kuruculuğu görevlerinde bulundu

Türk Kültürüne sevdalı, kültür, sanat ve eğitim alanında unutulmayacak aktivitelerde öncülük etmeye devam etmektedir. Orijinal ve ilklere imza atıp, Kültürel Miras sanatçılarımızdandır. 2006 yılından beri Türk Kültürü, Sanat Tarihi araştırmaları ve Türk El Sanatları üzerine araştırmalar yapıp, bu konuda kişisel sergiler açmış, birçok tasarımcı hanımı bu alanda sergiler açmaya ve el işlerini öğreterek fuarlara katılmasında gönüllü rehberlik yaptı. 2012 ve 2013 yılında 42Konya Tv’de Kültür Kervanı Tv Programında sunuculuk yapıp, Anadolu’nun Kültürüne ait Yörük-Türkmenlerin, gelenek-göreneklerimizin sesi olmayı başardı. Anadolu’nun Sanat Rengi adlı Tv Programı çekimlerinde yapımcılık ve sunuculuk için belgesel çekimleri devam etmektedir. Bu Projede kültürümüzün renklerini ekranlara getirmeye hazırlanan eğitimcimiz bu alanda Uluslararası 5 ödül almıştır. 2012 Türk Dünyası Hizmet Şeref Ödülü, 2013 Azerbaycan Hizmet Şeref Ödülü, 2014 Türk Dünyası Hizmet Ödülü, 2014 Türkmenistan Hizmet Şeref Ödülü sahibidir. Şiir dinletileri, konserleri çerçevesinde birçok sivil toplum kuruluşuna gönüllü destekleri çerçevesinde sayısız ödül, 2014 İzmir Altın Düşünce Altın Kalem ödülü, 2014 Ankara Üstün Başarı ve Hizmet Şeref Madalyası, Batı Trakya Türkleri adına Hizmet Şeref Plaketi sahibidir.

Kadın Onursal Başkanlığı teklifi edildi

2014 Eskişehir Türk Dünyası çalışmaları çerçevesinde ödülleri olup, Türk Kurultayı Divan üyeliği önerilmiş, Türk Dünyası çalışmalarında Kadın Onursal Başkanlığı teklifi edilmiştir. İlesam ( İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği ), Çankırılı Kadınlar Derneği, Asep, Ayem, Ased, Osman Gazi Federasyonu Kadınlar Kolu, Hayme Ana Derneği Kültür-Sanat kurulu üyesidir. Kırşehirliler Sanat Platformu, Çankırı Sanat Platformu kurucusudur. Birçok birey ve genç kalemlerin kitap çıkarmasında kültür-sanat danışmanlığına gönüllü devam etmektedir. Sultan-ı Aşk / Aşk-ı Mutlak konserleri ile tasavvuf çalışmalarında Esmaü-l Hüsnalar, Kutsi kelimeler, İlahi Aşk, Vahiyleri konu alan şiirlerini farklı bir konsept ile semazenler eşliğinde sahnede gönüllere Ramazan Etkinlikleri konserlerinde aktarmaktadır. Avrupa’da ve Ülkemizde birçok radyoda şiirleri okunup, Tv Programlarına eserleri ile konuk olmaya devam etmektedir. 2014 yılında gerçekleştirdiği Projelerle derecelendirilmiş, en büyük ödülleri almıştır. Yıl içinde en çok proje ve etkinlik yapan öğretmen unvanı ile Kültür Bakanlığı etkinlikleri çerçevesinde 2015 - 2016 yılı Türk Dünyası Etkinliklerinde Türkiye Temsilcisi olarak temsil etmesi önerildi. Uluslar arası Ankara Kültür Sanat Şöleni ve Ödül Töreni sahibi ve Sponsoru olup, bu çalışma ile Türkiye’de bir ilke imza atıp, 5.5 saatte 457 kişiye ödül vermeyi başaran ilk kişisel proje sahibidir.

Uluslararası Şair Bakışlı Kalemler Antolojisinin koordinatörü ve proje sahibi 

12 Ülke, 41 Şehrimizden Sanatçı temsilcileri, 45 kişi ile yönetim kurulu, 155 şair ve yazar kadrosu, 65 Türk El Sanatları Tasarımcısı, 28 Fotoğraf Sanatçısı, 50 Ressam, 28 genç kalem, 35 Eğitimci, 16 Akademisyen, 11 Ozan, 37 Basın Medya mensubu, 108 Sivil Toplum Kuruluşu Üyesi katılımı ile, sanat projelerini 2015 ve 2016 yılı çerçevesinde uluslararası platformlara taşıyacaktır. Aşka Yarım Kalmış Mektuplar, Tasavvuftan Damlalar, Naatlar, Yörük Türkmen Şiirleri, Türkmen Destanları antolojilerinin proje sahibi olup, gala geceleri, konserleri ile ödül törenlerine devam etmektedir. Bu çalışmaların ilk konseri ve ödül töreni Türkmen Sofrasında olacaktır. Hazırlanan antoloji gurubu ile Türk Dünyası çerçevesinde Azerbaycan ve Türkmenistan, diğeri Fransa, İsveç ve Almanya da gerçekleşecektir. Yurt içinde 2015 yılında Ankara, Konya, Kayseri, Kırşehir, Beyşehir ve İzmir’de gerçekleşecektir. Birçok etkinlikte jüri görevi ve komite üyesi olarak katılım sağlamakta ve her katıldığı davetteki çalışma ekibine plaket, başarı belgesi ve madalyalarını şahsi karşılamaktadır. Özateş ödülleri, yurdun her şehrinde adını duyurmayı başarmaktadır. Çıkardığı kitapları gerekli kurumlara bağışlamakta, diğer sanat platformlarına ve okul kütüphanelerine ciddi sayıda kitap yardımı yapıp, yazarların kitaplarını satın almakta ve imza günleri düzenlemektedir. Eserleri; Yürek Dalgalarım 1 ( Hayata Dair Günlük Deneme ve Şiirler ), Hazan Göçlerimdeki Suskunluğum ( Öyküler ), Mehmetçik ( Şiir ), Sanat Ve Renkler ( Dergi ), Zümrelerle İş Birliği ( Dergi ), Aşk-ı Mutlak ( Şiir ), Sultan-ı Aşk ( Aşkın Vav Haline Hikâyeler, Şubat Soğukları ( Hikâyeler ), Ay Yüzlü Mehlikam ( Efruzlu Notlar ), Aşka Hamd-ü Sena ( Bir Züleyha Masalı ) 2015 yılında İki Devlet Bir Millet Projesi çerçevesinde ilklerle gündeme gelecek en büyük projelerini noter tasdiki ile basına yansıtmaya başladı.

Ebru Elmaskeser hanıma Akishaber Ailesi olarak başarılar diliyoruz

Türklerin Sanat Renkleri, anlamları, araştırmaları ve belgesel çekimlerini akademik düzeyde sergilerle Uluslararası düzeyde profesyonel bir şekilde gerçekleştirmeye çalışacak. Türk Başlıkları ile ilk adıma başlayıp, başlıkların kullanımı, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızın yeniden değer kazanması, gelenek ve göreneklerin çerçevesinde renklerimizin yansıdığı el sanatlarımızın Tv Programlarında ki ses olacaktır. Ebru Elmaskeser’in yapımcılığı ve Sunumunda 42Konya Tv’de Ebru’nun Not Defteri adlı programda konuk olup, keçe sanatı, takı tasarımı, Türk Başlıkları ve Türk El Sanatlarının Renklerini el sanatları ile evlere konuk etmeye başladı. Eğitim, Kültür ve Sanat alanında büyük bir donanım ile ilerleyen eğitimcimiz yağlıboya resim çalışmaları ile de resim sergilerine devam etmektedir. Eğitimci, Yazar, Şair, Ressam, Kültürel Miras Sanatçımız ve Kültür-Sanat Köşe yazarımız olan Sultan Özateş’e ve Türk Sanatına emek verenlerin sesi olan Ebru Elmaskeser hanıma Akishaber Ailesi olarak başarılar diliyoruz...AKİSHABER ÖZEL


Yazar Emine Supçin ile Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça ile yaptığı ''SIRADIŞI'' Bu proğramı mutlaka izlemelisiniz...AŞAĞIDAKİ LİNKİ Tıklayarak izleyebilirsiniz...


AKİSHABER TV - SIRADIŞI / Emine SUPÇİN

http://www.youtube.com/watch?v=o_xErICSH3M

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.