Amaç OHAL'i Kalıcı Yapmak

Amaç OHAL'i Kalıcı Yapmak

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar OHAL’in kalkması ile yapılacak düzenlemeler ile alakalı bir açıklama yaptı.

A+A-

20 Temmuz 2016 tarihinde çıkan ve 7 defa uzatılan Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün 2. yılında kalkıyor. Fakat OHAL bitince anayasaya göre OHAL çerçevesinde  yapılmış olan düzenlemelerin bir bölümü de yürürlükten kalkmış oluyor.

Ortalama 100 maddelik yasal düzenlemenin, TBMM’nin yönetimi ve komisyonlarının seçimi yapılmasından sonra gündeme geleceği ile alakalı aldıklarını ifade eden CHP Denizli Milletvekili H.Teoman Sancar, OHAL rejiminin bir darbe dönemi uygulaması olduğunu ve Türkiye’de baş gösteren tüm kronik problemlerin temelinde olduğunu, OHAL’i bitirdik diye övünenlerin ne yazık ki bugün KHK’lar ile ülkeyi yönetecek duruma geldiklerini belirtti.

ÜLKEYİ KEYFİ BİÇİMDE YÖNETMEK İSTİYORLAR

Birkaç sene evveline kadar ağızlarından ‘ileri demokrasi’ söylemini eksik etmeyenler bugün anayasanın, hukukun ayaklar altına alındığı OHAL düzenine sımsıkı sarıldığını da dile getiren Sancar, 

AKP hükümeti’nin 15 Temmuz darbe teşebbüsünün siyasi ayağını ortaya çıkarmak için hiçbir adım atmadığını, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerini yerle bir ettiklerini, OHAL’i yaşamın her alanına müdahale etmenin aracı haline getirdiklerini, Parlamentoyu işlevsiz hale getirerek, anayasayı askıya aldıklarını ve şimdi de yasal bir kılıf ile OHAL’i kalıcı hale getirmek istediklerini, ekonomiyi ‘uçuracağız’ dediklerini ama doların ve altının uçtuğunu söyledi.



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.