Altın Rekora Doymuyor

Altın Rekora Doymuyor

Dolar kuru ve altının ons fiyatından aldığı destek ile yılbaşından beri yükseliş eğilimde hareketlenen gram altın, bugün günün ilk saatlerinde 175,5 lira ile yeni bir rekora daha ulaştı.

A+A-

Bu seneye 158 lira seviyelerinden başlayan altının gram fiyatı, dolar kuru ve altının ons fiyatı ile alakalı olarak alış ağırlıklı bir seyir izledi.

Mart ayında 168 lira ile en yüksek aylık kapanışını yapan altının gram fiyatı, 10 Nisan gününün ilk saatlerinde tarihi rekoruna ulaştı ve 175,5 lirayı gördü.

Senenin ilk çeyreğinde yatırımcısına % 6,2 getiri sağlayan altının gram fiyatı, yılbaşından beri de yatırımcısına yaklaşık yüzde 10 prim kazandırdı.

Yükselişi Devam Edecek

GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan da altının gram fiyatının yükselmesinin temelinde ons altın ve dolar kurundaki güçlü fiyat eğilimlerinin olduğunu dile getirerek, dolar kurunun 4TL’nin üstüne yerleşmesi ve 1.300 dolar seviyesinde seyretmeyi sürdüren altın ons fiyatının, altının gram fiyatını yükselttiğini  ifade etti. 

Altının gram fiyatında 174,5-175 lira bandının çok önemli olduğunu ve bu bölge üzerinde kalınması durumunda fiyatın yukarı yönlü ağırlık kazanacağını vurgulayan Erkan, altının orta vadede 172 lira, uzun vadede ise 165-169 lira bandının üzerinde kalması halinde gram fiyatında 180-185 lira seviyelerinin hedef olabileceğini belirtti. 

FED Kararları Çok Önemli

İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Seda Yalçınkaya Özer ise altının gram fiyatının alış ağırlıklı bir seyir izlemesinin teme sebebinin TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı olduğunu ifade ederek, bilhassa son dönemde gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin dolar karşısında güçlü bir şekilde durmakta zorlandığını dile getirdi. 

Gelecek dönemde Fed'in yine başrolde olmayı sürdüreceğini söyleyen Yalçınkaya, Piyasaların Fed’in 3 faiz artırmasına kesin gözü ile bakarken, 4 faiz artırımı fiyatlamasının olmadığını, bu sebeple ileriki günlerde piyasaların, 4 faiz artırımına doğru güçlü beklentiler oluşturabilecek işaretler bulması durumunda dolara yönelik hızlı bir güçlenmenin beklenebileceğini, buna karşılık yakın dönemde ön plana çıkabilecek en önemli senaryonun, Çin-ABD arasındaki gümrük vergisine yönelik pazarlık sürecinin olduğunu ifade etti.

Ticaret savaşlarının daha ileri boyutlara gitmesinin güvenli limanlara olan talebi ön plana çıkarabileceğini dile getiren Yalçınkaya, Ons altında şu sıralar 1.357-1.350 dolar bölgesinden satıcılar ve 1.310-1.306 dolar bölgesinden ise alıcılar daha hakim olduğunu ve güvenli limanlara olan talebin güçlenmesiyle birlikte ons altında direnç alanları yukarı yönde zorlanabileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.