AK Parti 15. Yılını Kutluyor

AK Parti 15. Yılını Kutluyor

AK Parti 15. Yılını Kutluyor

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 yıllık AK Parti iktidarını bu sözlerle değerlendirdi

 

TÜRKİYE YENİDEN BİR DOĞUŞ YAŞADI!

 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 3 Kasım 2002 tarihinde Türk milletinin tüm engellemeleri elinin tersiyle iterek ışıkları yaktığını, karanlıkları aydınlattığını ve Anadolu’nun bir diriliş destanı yazdığını söyledi. Şahin Tin; “Türkiye AK Parti ile yeniden bir doğuş yaşadı” dedi. 

 

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, AK Parti’nin iktidara gelişinin 15. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Milletvekili Şahin Tin yayımladığı mesajında AK Parti’nin Türkiye’yi yeniden inşa ettiğini söyledi. Milletvekili Şahin Tin, kısır siyasi çekişmeler, devalüasyonlar, aşırı faizler ve ekonomik krizlerle boğuşan bir ülkenin 3 Kasım 2002’de milletin kurduğu iktidar ile aydınlık bir sabaha uyandığını ifade etti.

 

MİLLETİMİZ AK PARTİ İLE KENDİ İKTİDARINA KAVUŞTU

 

Milletvekili Şahin Tin; “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN için birileri ‘Muhtar bile olamaz’ derken, onun liderliğinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti, kuruluşundan yaklaşık 15 ay sonra girdiği ilk seçim olan 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde tek başına iktidar oldu. 3 Kasım 2002 tarihi ülkemiz ve milletimiz için bir milat oldu. Milletimiz kendi iktidarına kavuştu, efendi değil hizmetkâr olma şuuru ile gece gündüz çalışan bir partiyi AK Parti’yi iktidara taşıdı. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarının öncülüğünde ekonomiden ulaşıma, eğitimden kültüre, sanayiden tarıma, sağlıktan turizme, her alanda hizmet destanları yazan partimiz aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip oldu” dedi.

 

BU KUTLU YOLDAN ASLA DÖNMEYİZ

 

Türkiye’nin büyümesine mani olmak isteyenlerin her zaman işbaşında olduğunu söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Haçlı zihniyeti, onların işbirlikçi uşakları ve vesayet odakları Türkiye’nin gelişmesini, ilerlemesini ve en önemlisi de millet iradesinin ülke yönetiminde söz sahibi olmasını hiç bir zaman istemediler. Bu 15 yıllık süreçte; liderimizi türlü bahaneler üreterek meclise sokmadılar. Medya üzerinden kamuoyu oluşturarak kapatma davaları ve siyasi yasaklamalarla tehditler savurdular.  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya attıkları 367 garabeti ile millet iradesine ket vurmaya çalıştılar. Gezi olayları ile ülkemizi yakıp yıkmaya kalktılar. 17-25 Aralık operasyonu ile emniyet ve hukuk üzerinden siyasete ayar veremeye çalıştılar. Adı her ne olursa olsun her türlü terör örgütünü ülkemizin üzerine saldılar, huzurumuza saldırdılar. Son olarak da 15 Temmuz hain darbe girişimi ile millet iradesini hiçe sayıp tanklarla, uçaklarla bu ülkenin istikbal ve istiklaline kast ettiler. Ancak milletimizin sağduyusu ve iradesi ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu sayesinde başarılı olamadılar ve asla olamayacaklar. Bizlerde bu kutlu yürüyüşümüzde ne çıktığımız yoldan döndük ne de doğru bildiğimiz hak davamızdan vaz geçtik” dedi.

 

BU KUTLU DAVANIN BİR NEFERİ OLDUK

 

İlk günden beri bir nefer olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Partimizin kurulduğu ilk günden bu yana tarafımıza verilen her görevi ve omuzlarımıza yüklenen her sorumluluğu taşıyabilmek için var gücümüzle çalıştık. Denizli İl Başkanlığı başta olmak üzere verilen her görevin üstesinden gelebilmek için gece gündüz demeden çalıştık. Rabbim nasip etti, bundan 2 yıl önce 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimde Cumhurbaşkanımız ve milletimizin teveccühü ile milletvekili seçilerek Denizli’mizi TBMM’de temsil etme, ülkemize, şehrimize ve milletimize hizmet etme onuruna eriştik. Seçildiğimiz günden beri yani iki yıllık görev süremiz boyunca TBMM Genel kurulunda 49 Kanun teklifini kanunlaştırdık. 333 uluslararası anlaşmayı, 2500’ün üzerinde kanun maddesini görüşerek onayladık. Yine TBMM’de biri geçici olmak üzere üç Merkezi Yönetim Bütçesini görüşerek, hükümetimizin işleyiş, yatırım ve harcamalarının denetimini gerçekleştirdik” dedi.

 

BEKLENTİLERE İLAÇ OLACAK DÜZENLEMELERE İMZA ATTIK

 

Milletvekili Şahin Tin; “TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kâtip üyesi olarak seçilmemizin ardından birçok bakanlıkla ilgili kanun tasarılarının hazırlanma sürecinde çalışma fırsatına kavuştuk. Bu bağlamda ilgili komisyonda 8 adet kanun tasarısını (457 kanun maddesini), hazırladık, TBMM Genel Kurulunda görüşülüp yasalaşması için genel kurula sunulmasında emek harcadık. Bu arada komisyonda yapılan görüşmeler esnasında maddeler üzerine 95 adet önergeye imza atarak toplumun tüm kesimlerinin beklentilerine ilaç olacak nitelikteki düzenlemelere imza attık” dedi.

 

ŞEHRİN TALEPLERİ ÖNCELİĞİMİZ OLDU

 

Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye – Senegal Parlamentolar arası dostluk grubu başkanı olarak iki ülkenin ticari, siyasi ve kültürel ilişkilerinin üst noktalara çıkması için birçok başarılı çalışmaya imza attık. Özellikle Senegal’de var olan FETÖ okullarının Türkiye Maarif Vakfına devri ile ilgili çok büyük mesai harcadık. Bununla birlikte Sudan gibi gelişime açık ülkelerle temaslar yürüterek ticari, siyasi ve ekonomik bağların güçlenmesi için öncülük ettik. Tüm bunların yanı sıra en önemlisi de şehrimizin talepleri ve milletimizin ihtiyaçları her zaman bizim öncelikli hedefimiz ve rehberimiz oldu. Bu hedefleri yakalamak, beklentileri cevaplayabilmek için var gücümüz ile gayret sarf etmekten asla geri durmadık” dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti'nin ilk seçim başarısı olan 3 Kasım 2002 seçimlerinin 15. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında; Tam 15 yıl önce bugün, 3 Kasım 2002′de Türkiye’nin  tercihini yaptığını ve AK Parti’yi tek başına iktidara getirdiğini belirten Başkan Filiz; “3 Kasım tarihi, sadece AK Parti için değil, Türkiye için, bütün milletimiz için yeni bir dönemin başlangıcı, bir dönüm noktası, demokratik tarihimizde bir milat olmuştur . Türkiye, adeta karanlık bir tünelden aydınlığa çıkmıştır. Koalisyon dönemlerine, istikrarsızlığa, güvensizliğe, milletimiz son vermiştir” dedi.

Bu seçimin bir iktidar değişiminin ötesinde, bir zihniyet değişimini, iç politikada, dış politikada, ekonomide ve sosyal yaşamda bir devrimi beraberinde getirdiğini belirten Başkan Filiz; “ Yüce milletimiz, 3 Kasım seçimleriyle, çözüm üretemeyen siyaset tarzına son vermiş, Türkiye’nin potansiyelini ve dünyadaki değişimi fark edemeyen, dünya ve Türkiye gerçeklerinin gerisinde kalan siyaset anlayışını meclisin dışında bırakmıştır” ifadelerini kullandı.

Necip Filiz mesajında devamla şu sözlere yer verdi:

“ 3 Kasım'da ortaya çıkan sonuç sadece AK Parti'nin bir başarısı, zaferi değildir.3 Kasım, bu aziz milletin siyasete, yönetime el koyması, kötü gidişe dur demesidir.

Türk demokrasi tarihi için bir milat

3 Kasım'da sadece bazı partiler iktidardan düşüp, yeni bir parti iktidara gelmedi. Esasında büyük bir zihniyet devrimi gerçekleşti. Milli iradeyi değil, kendi grup çıkarlarını esas alarak Türkiye'yi krizler ülkesi haline getiren bir anlayış devrildi. Milletin iradesini yücelterek güven ve istikrarı tesis eden anlayış yönetime geldi. Onlarca yıldır Türk siyaseti üzerine karabasan gibi çöken darbeci, vesayetçi zihniyet gitti, ileri demokrasiye hak ve özgürlüklere inanan bir anlayış geldi. Millete efendilik taslayanlar gitti, millete hizmetkar olanlar geldi. 3 Kasım, AK Parti iktidarı için değil, Türk demokrasisi için bir milattır, tarihi bir başlangıçtır.

AK Parti Herkesi kucaklayan dev bir çatıdır

Bu hakaret içinde her siyasi partiden, her siyasi görüşten, her toplumsal gruptan gelen, ama AK Parti'nin millete hizmet davasına inanmış; AK Parti'nin siyaset ilkelerini benimsemiş dava arkadaşlarından oluşmaktadır. AK Parti bizatihi bu milletin ta kendisidir, AK Parti bu coğrafyanın ta kendisidir. AK Parti bu ülkede her bir vatandaşımızın içinde kendi hayallerini, hedeflerini bulduğu, kendine yer bulabildiği, kendini evinde hissettiği dev bir çatıdır.

 

Türkiye hak ettiği seviyelere ulaşmaktadır

AK Parti 15 yılda ; 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından, Allah’a hamdolsun, her imtihanı başarıyla tamamlamıştır, 15 yıl içinde, Türkiye siyasetinde demokrasi tarihimize altın harflerle yazılacak çok farklı bir sürecin altına AK Parti Hükümetimiz imza atmıştır.

Milletimiz artık biliyor ve görüyor ki, Türkiye, güçlü demokrasisi ve güçlü ekonomisiyle, hak ettiği, arzuladığı, özlemini çektiği seviyelere ulaşmaktadır.

Ekonomisi krizlerle çökmüş, huzur ve refahı kalmayan bir Türkiye'den, 2023 vizyonunda ilerleyen, 2053 ve 2071 hedeflerine gönülden inanan ve bunun için durmaksızın çalışan bir Türkiye'ye kavuştuk. Dünya'da ekonomik krizlerin yaşandığı dönemlerde bile ekonomi olarak büyümesini hızla sürdüren bir Türkiye'ye kavuştuk.

AK Parti iktidarlarımızın ülkemize kattığı değerlerle dünya devletlerince örnek alınması, bölgesinde lider ülke olması, iktidarımızın çok planlı, disiplinli çalışması ve bu ülkeye gönül vermesiyle doğrudan alakalıdır. Şüphesiz bu hizmetlerinin tümünün baş mimarı partimizin kurucu Genel Başkanı 12. Cumhurbaşkanımız ve halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

İktidarımız boyunca Türkiye artık birilerinin vesayetiyle yönü belirlenen değil, yönünü milletimizin istediği doğrultuda kendisi belirleyen ve bölgesinde lider ülke statüsüyle hareket eden bir güç haline gelmiştir. Şüphesiz sessiz devrim denilecek seviyede birçok hizmet yapılmıştır.

 

Türkiye'nin önü açık, geleceği aydınlık

Bu kutlu davanın arkasında mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sadece kendimiz, davamız için değil, tüm İslam coğrafyası için mücadele etmemiz, gece gündüz çalışmamız gerekiyor. 2019'lar, 2023'ler, 2053'ler, 2071'ler için hiç durmadan yolumuza devam etmek boyumuzun borcu.

Durmak yok; üretime, ihracata, büyümeye devam. Türkiye'nin önü açık, geleceği aydınlık.  Allah yolumuzu açık etsin”

 

Güçlü ve büyük Türkiye hayalinden kimse bizi geri döndüremeyecek

AK Parti kadrolarının birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğini ifade eden Filiz, “Kuruluşundan bir yıl sonra iktidar olan ve 15 yıldır milletin teveccühü ile iktidarda kalan AK Parti’yi bugünlere getiren birlik ve beraberliğimizdir. Eski siyaset anlayışını bir kenara bırakarak, her zaman milletimizle birlikte olduk.

Yapamayacağımız hiçbir sözü vermedik, verdiğimiz her sözün arkasında durduk. Hiçbir güç, hiçbir hain, inandığımız bu yoldan bizi çeviremeyecek. Güçlü ve büyük Türkiye hayalinden kimse bizi geri döndüremeyecek. AK Parti, 15 yıl boyunca milletimizin emanetini yere düşürmedi, Allah’ın izniyle ve milletimizin desteğiyle bundan sonra da bu çalışma azmi ve başarılarıyla nice 15 yılları hep birlikte kutlamayı diliyorum.

Kurucu Liderimiz , Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere partimizin tüm mensuplarına bu birliğe ve beraberliğe destek olan, gönül veren herkese şükranlarımı sunuyor, Partimizin iktidarının 15. yıl dönümünü kutluyor, saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.