Ahilik Önemli Bir Boşluğu Dolduracak

Ahilik Önemli Bir Boşluğu Dolduracak

18-24 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları değişik etkinlikler ile başladı.

A+A-

Valilik Makam Toplantı salonunda Vali Hasan Karahan'a yapılan ziyarete; Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turgut Devecioğlu’yla İl Kutlama Komitesi Üyeleri katılımda bulundu.

Ziyaretten ötürü Komite üyelerine teşekkürlerini sunan Vali Hasan Karahan, Ahilik Kültürünün öneminden bahsederek; toplumsal hayatın vazgeçilmezi olan, her daim var olan ve varlığını sürdürecek olan dünyada ve Türkiye’de en yaygın mesleğin esnaflık olduğunu, Sanayi ve ticaret kenti olan Denizli’nin bu kültürde önemli bir yere sahip olduğunu, dolayısı ile kendilerde de tarihi olarak anlamı olduğunu, Ahilik Kültürüyle yetişen esnaf birliklerinin hem dünya hem de ahiret işini ihmal etmeksizin bugüne dek geldiklerini, bundan sonra da devam edeceğini, komşunun komşuyu tanımadığı, akrabaların birbirlerinden kaçtığı günümüz toplumunda bu kültürün benimsenmesinin mühim bir boşluğu dolduracağını düşündüğünü ifade etti.

Bayramyeri meydanında devam eden kutlamalara başta Vali Hasan Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan olmak üzere bürokrasiden çok sayıda kişi ve vatandaşlar katıldı.

Plaketler Verildi

Saygı Duruşunun ve İstiklal Marşının okunmalar ile başlmış olan program, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle sürdü. Mehter takımının gösterisinden sonra Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları takımınca zeybek gösterisi yapıldı. Protokol konuşmalarından sonra, Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyelerince İlin Ahisi, Kalfası ve Çırağına plaketleri sunuldu.

 

Etkinliklerden sonra Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turgut Devecioğlu’yla beraber  kaleiçi esnafına ziyarette bulundular.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.