Afrin Yiğitlerine Çal'dan Üzüm ve Pekmez

Afrin Yiğitlerine Çal'dan Üzüm ve Pekmez

Afrin Yiğitlerine Çal'dan Üzüm ve Pekmez

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’de terör örgütleriyle amansız mücadelesini sürdürürken, Türk halkının da büyük desteğini görüyor.

Denizli’nin Çal ilçesinde bir süre önce Belediye Başkanı Fethi AKCAN’ın teşvikleriyle kadınlar, mahallelerden pekmez ve kuru üzüm topladı. Bir çok kadın askerler için ellerine şiş ve ip alıp eldiven, bere ve atkı ördü.

Toplanan üzüm, pekmez ve Çallı kadınlar tarafından örülen malzemeler 26 Mart Pazartesi günü saat 14.00’te Denizli Kızılay Şubesi’ne Belediye Başkanı Fethi AKCAN tarafından teslim edilecek. Ayrıca, Başkan AKCAN’ın Afrin kahramanlarına yazdığı mektupta malzemelerle birlikte gönderilecek.

Çal Belediye Başkanı AKCAN, “Kurtuluş Savaşı’nda düşman askerleri Çal sınırlarına geldiğinde, Çal halkı değirmenlerden kağnılarla Uşak Cephesi’nde bulunan Türk askerine un ve malzemeleri silahların gölgesinde götürmüş. Türkiye’de Kuvay-ı Milliye ateşini yakan ilk yerlerden biri de Çal’dır. Ordumuz şimdide 7 düvele karşı Suriye’de mücadele vermektedir. Asker, bayrak, vatan, ezan bizim namusunuzdur. Çal’ın üzüm ve pekmezi Türk askerinin gücüne güç katsın. Halkımız her zaman olduğu gibi bugün de şanlı ordusunun yanındadır. Çal’daki kampanyayı destekleyen ve büyük bir gururla askerlerimize hazırlık yapan Çallı kadınları yürekten kutluyor, ellerinden öpüyorum” diye konuştu.

 

NOT:

-26 MART PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 14.00’TE, MERKEZEFENDİ KAYMAKAMLIĞI BİNASININ ARKASINDAKİ KIZILAY DENİZLİ ŞUBESİ’NE SİZ DEĞERLİ BASIN MENSUPLARINI BEKLİYORUZ..

-MALZEMELER SURİYE’YE KIZILAY TARAFINDAN GÖTÜRÜLECEKTİR. AYNI GÜN VE SAATTE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAKTIR..

-BELEDİYE BAŞKANI FETHİ AKCAN’IN AFRİN KAHRAMANLARINA YAZDIĞI MEKTUPTA MALZEMELERLE BİRLİKTE GÖNDERİLECEK. MEKTUP, CD İÇİNDE BASIN MENSUPLARINA DAĞITILACAKTIR.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.