Acıpayam'da Anma Etkinleri Pazar Akşamına Kadar Devam Edecek

Acıpayam'da Anma Etkinleri Pazar Akşamına Kadar Devam Edecek

Acıpayam Cumhuriyet Meydanında 14 Temmuz Cuma akşamı da 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma etkinliği düzenlendi.

A+A-

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen anma etkinliğine Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, eşi Necla Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, eşi Uz. Dr. Sermin Altındiş Şevkan, daire ve kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Acıpayam Müftülüğü Merkez Hafızlık öğrencileri tarafından şehitlerimiz için Hatim ve Kuranı Kerim okunarak dualar edildi.

Okunan duaların ardından Acıpayam’lı sanatçı Tayfun Acımaz tarafından kahramanlık türküleri hep birlikte söylendi.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan selamlama konuşmasında, ‘’Ey Türk Gençliği. Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.’’ İnancıyla yoğrulmuş bir milletin birliğine, Cumhuriyetine kastetmek, dünyanın en cahil hareketidir. Bu kalleş ve hain kişiler bilmiyorlarmı ki,Türk’ün kolu kopar,başı kesilir kısacası canı gider. Fakat bağımsızlığı, vatanı ve namusu asla gitmez. Benim milletimin ‘’Ya İstiklal Ya Ölüm Diyen’’ bir Mustafa Kemal Atatürk’üm, 15 Temmuzda milletini meydanlara çağıran bir Cumhurbaşkanım var. Bunların üstüne bir söz söylenmez. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve özellikle 15 Temmuz şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize ve tüm milletimize esenlikler diliyorum, Acıpayam halkımıza da teşekkür ediyorum’’dedi.

Acıpayam'daki anma etkinlikleri Pazar akşamına kadar devam edecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.