Acıpayam Akalan'da Kavun - Karpuz Hasadı Devam Ediyor

Acıpayam Akalan'da Kavun - Karpuz Hasadı Devam Ediyor

Acıpayam Akalan'da Kavun - Karpuz Hasadı Devam Ediyor

A+A-

Denizli'nin Acıpayam bölgesinde lezzetli kavunlarıyla ünlü Akalan’da kavun ve karpuz hasadı devam ediyor. Üreticiler, kavunun kilogramını tarlada 75 kuruş, karpuzu ise 35-40 kuruş arasında satıyor. Antalya-Acıpayam Yolu üzerindeki satış noktalarında ise, kavunun kilogramı 15.-2 TL, karpuz ise 1 TL’ye satılıyor.

Akalanlı kavun üreticisi Şükrü Ahmet Deyneli, “Akalan’ın kavunu lezzetli oluyor. Bunun nedeni cinsi değil. Sonuçta her yere aynı tohum ekimi yapılıyor. Birincisi toprağımız kavun üretimi için çok elverişli. İkincisi buralarda kavunun yetiştirildiği arazilere hayvan tersi (gübre) atılır. Hayvan atığı, kavuna lezzet katıyor” dedi.

Ömer Çoban isimli üretici ise, “Fiyatlar tüketiciye yüksek gelebilir ama bize göre düşük. Zarar etmiyoruz ama fazla para da kazanmıyoruz. Zira akaryakıt, gübre ve diğer giderler oldukça yüksek” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.