Açılış Dersinin İlk Konusu Hekimlik Sanatı

Açılış Dersinin İlk Konusu Hekimlik Sanatı

PAÜ Tıp Fakültesinde İlk Ders Görüldü.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2017-2018 Akademik Yılı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkçi’nin vermiş olduğu açılış dersi ile başladı.

‘Geleceğin Hekimleri Hoş Geldiniz’ diyerek sözlerine başlayan Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkçi, yapmış olduğu ‘Hekimlik Sanatı’ adlı sunumuyla ilk dersini verdi.

Yeni tıp öğrencilerine, aktif ve dinamik, vatan ve millet sevgisiyle, insan sevgisiyle dolu hekimler olmalarını temenni eden Prof. Dr. Fenkçi, hekimlik mesleğinin öneminden, hasta mahremiyetinden, diğer sağlık çalışanları ve hekimlerle doğru iletişimin önemi gibi hekimlikte dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Yapılan sunumda ayrıca, iyi hekim olmanın olmazsa olmazlarına değinen Prof. Dr. Semin Fenkçi, doktorluk mesleğine adım atan öğrencilere kariyerlerinde kendilerine yardımcı olabilecek önemli tavsiyelerde bulundu.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitiminin akredite olduğunu belirten Prof. Dr. Fenkçi, probleme dayalı tıp eğitimi modeli ile Türkiye’deki tıp fakülteleri arasında verdiği eğitim kalitesi ile önemli bir yerde olduğunu hatırlattı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkçi’nin yaptığı açılış dersinin ardından Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Orhan Kara tıp fakültesini kazanan öğrencilere tıp fakültesinin eğitim sistemi, ders ve laboratuvar olanakları gibi konularda bilgi verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.