Acar, Yuva Yıkan İnterneti Yazdı...

Acar, Yuva Yıkan İnterneti Yazdı...

Acar, Yuva Yıkan İnternet'i Yazdı...

A+A-
BİRBİRİNİN İLGİSİZLİĞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLAN EŞLER                                                                                                                                                                                                                         

Sanal aleme bambaşka kimliklerle girerek sevgi açlıklarını gidermeye çalışıyorlar, bu durumda da internet hayatımızda çok ciddi problemlere sebep olmaktadır.Normal hayatta insanlarla ilişki kuramayan içe dönük kişiler,internet ortamında farklı kimliklerle kendilerini tanıtabiliyor. Sanal ortamda kişiler oldukları gibi değil olmak istedikleri gibi kendilerini gösterebiliyor. Kimileri sanal alemde daha çok ilgi görmek ve dikkat çekmek için kendilerine hayali bir hayat kurguluyor. Gerçeklikten uzak gerçek olmasını istedikleri şeyleri yaşamış gibi gösteriyorlar.Burda gerçeklikten öte beğeni uyandıran kişi görüntüsü veriyorlar.. Bazıları ise baskılanmış duygularını sanal ortamda su yüzüne çıkarıyor yaşadığı kişilik bozukluğu sonucu baskılanmış asıl benliğini sanal ortamda gün yüzüne çıkarıyor.

Sınırların olmadığı sanal dünyada kendini özgürce ifade edebilmek, sorunlarını hiç tanımadığı ve muhtemelen gerçek hayatta hiç yüz yüze gelmeyeceği insanlara anlatmak bu gibi durumlarda geçici bir rahatlama sağlayabiliyor. Ancak çoğunlukla psikolojik açıdan sorunlu kişilerin bu yolu tercih ettiği düşünülürse internet iletişiminin faydadan çok zarar getireceğini söylemek pek de yanlış olmaz.

SANAL KİMLİKLER problemleri artırıyor

Uzmanlara göre sanal dünyada seçilen “nick name” (takma isim) ile yedek kişilikler kimi zaman kişi ile özdeşleşirken kimi zaman da gerçekliğin tam dışına çıkıyor. Hatta kişiliğin ötesinde, sanal ortamda cinsiyet, yaş, sosyal statü, medeni hal bile değişiyor.

Sanal alemin sağladığı özgür alan ve “chat modası” insanların asıl dünyada arkadaşlarıyla, aile bireyleriyle ve dostlarıyla yaptıkları sahici muhabbetleri ve duygu alış verişini de ortadan kaldırıyor

.Mesajlaşma, bir yandan sorunları, korkuları paylaşmaya yardımcı olurken, bir yandan da sorunlardan ve gerçek dünyadan kaçmanın bir aracı oluyor. Bu kaçış bir süre sonra daha büyük sıkıntıları da beraberinde getiriyor.

İLETİŞİM PROBLEMİ yaşanan evliliklerde

Eşlerin birbiriyle diyaloğu tamamen ortadan kalkıyor, birbirlerinin yüzünden çok bilgisayar ekranına bakmaya başlıyorlar.

GENÇLERDE KİMLİK ÇATIŞMASI

Yaşamaya başlarken okuldaki başarısızlıklar da beraberinde geliyor. Üstelik kendini yetişkin gibi tanıtan çocuk ve gençlerin kötü niyetli kişilerce kullanılmaları da işten bile değil. İnternet ortamında farklı kimliklere bürünenlerde kişiliklerin bozularak çift kişilik oluşması, yabancılaşma ve yalnızlaşma ise ciddi psikiyatrik bozuklukların altyapısını oluşturuyor ya da bu bozuklukların açığa çıkmasını hızlandırıyor.

MESAJLAŞIRKEN

Mantık ve kurallar unutuluyor MESAJLAŞIRKEN kişilerin karşı tarafa kendilerini istedikleri şekilde yani olumsuz yönlerini bastırarak ya da olmadıkları bir kişilik portresi çizerek tanıtıyor.mesajlasma anında insan içindeki düşünce ve duyguya kolaylıkla kendini kaptırır. İnsanın içindeki düşünce ve duygu mesajlasma esnasında kontrolden çıkar. Kişi o anda hiç düşünmeden, süzgeçten geçirmeden aklına gelen her şeyi yazı görüntü ve ses yoluyla karşı tarafa aktarır. Arzular ve dürtüler ile mantık ve kurallar arasındaki denge, arzular ve dürtülerden yana bozulur.” Kişi yüzüne maske takarak” içinde olan arzuları ve ifade edemediklerini başka bir kimlik ve kişilikle ifade edip rahatlamaktadır.

Adeta o görüşler onun değil de öteki insanındır. Sanal ortamda hiçbir sansür baskı olmadan her şeyi ifade etme, deşarj olma imkânı vardır. Sanal kişiler bize yakın gibi görünebilir kendini açma ya da iç dökme online ilişkilerin de vazgeçilmez bir parçasıdır. İnsanlar hattın diğer ucunda birileri bunları okuyacak da olsa, bir bilgisayara daha fazla açılabilirler ve bu da internet ilişkilerinin özünü oluşturmaktadır.

Bazen bilgisayardaki sanal kişilik bize yan odada oturan gerçek kişilikten daha yakın görünebilir.”

Sanal alemde insanların kendilerini daha rahat ifade edebilmelerini ise internet üzerinde iletişimin kelimelere dayalı oluşuna bağlıdır.

İNTERNETTE İLİŞKİLER ÇOĞU ZAMAN KLAVYENİN BİR TUŞUYLA BAŞLAYIP BİR TUŞUYLA BİTECEK KADAR BASİTİR...

Bu sıkıntıları yaşıyorsak durumun ciddiyetini önemseyerek bir uzmana baş vurmakta fayda vardır..

Şunu unutmamalıyız hayatı daha ciddiye alarak gerçek dünyada yaşamak hayatı daha yaşanılır kılar...

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.