Abonelik İşlemleri Kolay Olacak

Abonelik İşlemleri Kolay Olacak

Aydem ve Gediz Elektrik Müşteri İlişkileri Direktörü Mustafa Demir’den İmar Barışı ve sonrasındaki elektrik aboneliği hakkında açıklamada bulundu.

A+A-

Aydem ve Gediz Elektrik Müşteri İlişkileri Direktörü Mustafa Demir, 8 Haziran 2018’de Resmî Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmiş olan imar ve iskân sorunu olan binalar ile alakalı Yapı Kayıt Belgesi verilmesini kapsayan ve kamuoyunda “İmar Barışı” diye de bilenen düzenleme hakkında elektrik aboneliği işlemleri ile alakalı açıklama yaptı.

 

Afet risklerine hazırlık çerçevesinde, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması için yapılmış olan düzenlemeyle 31.12.2017 tarihinden evvel yapılan yapılar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kurum ve kuruluşlara 31.10.2018 tarihine dek başvurulabilecek, 31.12.2018’e dek kayıt bedelinin ödenmesi durumundaysa Yapı Kayıt Belgesi alınabilecek.

 

Yapı Kayıt Belgesi alınmış olan yapılar için tüketiciler, yapının kullanım hedefine göre mesken veya ticarethane gibi ilgili abone grubu dikkate alınıp, İzmir ve Manisa şehirlerinde yetkili dağıtım şirketi olan GDZ Elektrik Dağıtım Şirketi’nde, Aydın, Denizli ve Muğla şehirlerinde yetkili dağıtım şirketi olan ADM Elektrik Dağıtım Şirketinde “Bağlantı Anlaşması” yapmasının ardından şirketle perakende satış sözleşmesi imzalayıp elektrik aboneliği alabilecekler.

 

100.000’den Fazla Yapının Elektrik Aboneliği Problemi Çözülecek

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileriyle yapılmış olan görüşmeler neticesinde, 30.09.2018 tarihi itibariyle Şirketlerimizin faaliyet alanında bulunan İzmir şehri için 481 bin 853, Manisa şehri için 69 bin 489, Aydın şehri için 90 bin 711, Denizli şehri içinse 56 bin 396, Muğla şehri için 151 bin 414 adet olmak üzere, toplam 849 bin 863 tane müracaat alındığı bilgisi edinildi. Başvuru süresinin sona erme tarihine kadar, başvuru sayısının çok daha yüksek sayılara erişileceği düşünülmekte.



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.