9 Ayın Sonunda El Emekleri Sergilendi

9 Ayın Sonunda El Emekleri Sergilendi

Pamukkale Belediyesi tarafından her sene yapılan el sanatları kursunun sene sonu sergisi açıldı ve haftada 30 saat gerçekleştirilen 9 ay devam eden kursun sonunda meydana  çıkan eserler sergilendi.

A+A-

Pamukkale Belediyesi’nce 2015’den beri yapılan El Sanatları Kursu’nun 2017 - 2018 dönem çalışmaları bitti. Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’yle ortaklaşa yapılan El Sanatları Kursu, Pamukkale Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’ndeki, ek hizmet binasında gerçekleştirildi.  2017’nin Ekim ayında başlamış olan ve haftada 4 gün toplamda 30’ar saat yapılan kursta bayanlar el becerilerini geliştirip değişik eserleri ortaya çıkardılar.

 

Kurs çerçevesinde kursiyerler, nakış teknikleri, kırkyama, takı tasarımı gibi alanlarda uygulamalı eğitimler alıp, kurs sürecini başarılı bir şekilde tamamladılar. Kurs sonunda meydana çıkan 245 eserse Pamukkale Belediyesi önünde görücüye çıktı.

 

“EL EMEKLERİ ORTAYA ÇIKTI”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kadınlara yönelik çalışmalardan birinin de bu kurs olduğunu,  usta öğretici Havva Yaman öncülüğünde birçok  kursiyerin el emeklerinin ortaya çıkarıldığını, kendilerinin kadınlar bu olanağı sağladıklarını, yıl bitiminde meydana çıkan eserler sergiye çevrildiğini, bu tür etkinliklerin süreceğini,  amaçlarının, ‘El Emeği Pazarı’ oluşturmak olduğunu,  bunu önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladıklarını, bugüne dek kursa katılan kursiyerlere teşekkür ettiğini,  tüm bayanları da bu kursun Ekim ayında başlayacak olan yeni dönemine katılmaya davet ettiğini belirtti.

 

BAŞKAN GÜRLESİN’E TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Pamukkale Belediyesi El sanatları Kursu’nun eğitmeni Havva Yaman Başkan Hüseyin Gürlesin’in önemli katkıları ile kursun gerçekleştirildiğini belirterek, 2015’de beri  3 dönem kurs yaptıklarını,   kendilerini destekleyen Başkan Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ettiğini,  bu eserlerin satılabileceği bir ortam oluşturulduğunda  kursa katılımda bulunan ev hanımlarının ev ekonomilerine katkı sağlayabileceklerini belirtti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.