81 İlde Eş Zamanlı Toplantı

81 İlde Eş Zamanlı Toplantı

İçişleri Bakanlığının talimatlarıyla 81 şehirde eş zamanlı olarak uyuşturucu ile etkin mücadele kapsamında toplantılar yapıldı.

A+A-

İçişleri Bakanlığının talimatları ile 81 ilde eş zamanlı olarak uyuşturucu ile etkin mücadele kapsamında yapılacak olan toplantı Denizli'de Vali Hasan Karahan’ın başkanlığında Denizli geneli tüm Kaymakamlar, Muhtarlar, Yeşilay İl Temsilcisi ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla yapıldı.

 

EGS Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Muhtarlar, Yeşilay İl Temsilcisi ve ilgili Kurum Müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürü Erhan Koç, Denizli’de 2018 yılı sonu itibariyle emniyet birimlerince uyuşturucu madde ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi sundu. 

 

Daha sonra uyuşturucu ile etkin mücadele konulu toplantıda, İçişleri Bakanlığı’nın bilgilendirme sunumunun ardından Yeşilay İl Temsilciliği tarafından sunum yapıldı.

81 Milyonla Sürdürülecek

Vali Hasan Karahan, toplantıda yaptığı konuşmada uyuşturucu ile mücadelenin milli bir mesele olduğunu belirterek şunları söyledi; “ Uyuşturucu ile mücadele Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde 81 milyon insanımızın katkısıyla sürdürülecek bir mücadeledir. Onun için bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Sizler de katıldınız teşekkür ediyoruz. İnşallah faydalı bir program olur. Hepimiz buradan kazançlı çıkarız. Az önce Yeşilay Genel Başkanımızın da söylediği gibi bir çocuğumuzu da kurtarsak bizim için önemlidir. Bu büyük bir mesele. Kimsenin garantisi yoktur ki benim oğlum, benim kızım bu işe bulaşmaz bize ne, ben şöyleyim, ben böyleyim deyip de hiç kimse kendisini korunaklı hissetmesin. Çok olaylara şahitlik ediyoruz ki hiç ummadığımız kişilerin çocukları, evlatları bir şekilde bu belaya düşüyor maalesef. Onun için çok dikkatli, çok hassas bir şekilde konuyu sahiplenip elimizden geleni yapacağız. Özellikle muhtarlarımız da yaşadıkları bölgenin her türlü girdisi ve çıktısından sorumlu kişiler olarak tabiki bizim de bu işteki önemli paydaşlarımızdan. Onun için 81 ilimizdeki muhtarlarımız ile bir hafta veya on günlük zaman zarflarında bir araya gelinerek, uyuşturucunun önemini, hassasiyetini ve hepimizin bu konuda yapabileceklerini değerlendirmek üzere toplantılar düzenleniyor. Denizli Türkiye’de uyuşturucu konusunda uç boyutlarda değil, uyuşturucu ile tanınan bilinen bir şehir değil çok şükür. Ama bizde de var, olmaması da mümkün değil. Bunu da azaltmak için elimizden geleni yapma gayretimiz var.  Emniyetimiz, Jandarmamız işin polisiye yönleriyle çok ayrıntılı bir şekilde gece gündüz 24 saat bu konuda özverili olarak çalışmaktadır. Uyuşturucu ile ilgili operasyonlar sıklıkla devam etmektedir. Son aylarda tutuklama da arttı bu sebeple adliyeye de teşekkür ediyoruz. Yakalananların tutuklanması da özellikle sokak satıcılarının bertaraf etme anlamında bizim için önemli.  Bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız, Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimiz ve diğer İl Müdürlüklerimiz bu işin içinde. Sağlık Müdürlüğümüzün zaten tedavi etme amaçlı projeleri var. Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzün de bu konuda çalışmaları var. Müftülüğümüz de bu işin manevi yönünden tedavi ile ilgili takipleri var. Uzaktan yakından bütün kamu kuruluşlarımız bu işin içinde. Bundan sonra da aynı kararlılıkla bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Tabi ki muhtarlarımızın da bu konuda hassasiyet göstermeleri, birinci sorumluluk konusu olarak dikkat etmeleri ve en ufak bir şüpheleri dahi olsa bizlere iletmeleri gerekmektedir. Bu mücadelede siz muhtarlarımıza da çok önemli görevler düşüyor. Muhtarlarımızın bu konudaki hassasiyetlerinden bizim herhangi bir tereddütümüz yoktur. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu mücadelenin başarılı olması tabi ki hepimizin arzusudur. İnanıyorum ki şehrimizin uyuşturucuya bulaşma konusunda bu toplantıdan sonra daha da geri sıralara düşeceğini düşünüyorum.

 

Herkesin gerek kendi evlatlarına gerekse yakınlarının ve çevresindeki çocuklarına, gençlere sahip çıkması ve iyi nedir kötü nedir anlatarak bilinçlendirmesi gerekmektedir. Kontrolsüz başıboş bir nesil yetiştirmek doğru değil. Bu konuda bir şeyler yapılabilir mi? Hassasiyet gösterilebilir mi?  Ona dikkat etmek lazım. Neticede insan eğitilebilen bir varlıktır. Başıboş bırakırsanız nefsine, şeytana uyacak bir şey bulur. Yani onlara iyiyi güzeli bazen nasihatler bazen ikazlar ile anlatarak yönlendirmeliyiz. “

 

Toplantı, katılımcı muhtarların uyuşturucu ile etkin mücadele konusunda görüş ve fikirlerinin alınması ile sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.