8 Asırlık Gelenek Devam Ettirildi

8 Asırlık Gelenek Devam Ettirildi

Denizli ilinin Çal ilçesi Aşağıseyit Mahallesi'nde 8 yüzyıldır devam eden ve UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde bulunan 'Sudan Koyun Atlatma Yarışması ve Çoban Bayramı' geleneğinin bu sene 845.si yapıldı.

A+A-

Yapılmış olan etkinlikte 51 çoban, kınalı koçlarının öncülüğünde koyun sürüsünü Büyük Menderes Nehri'ne atlatmaya gayret etti.

Çal ilçesi Aşağıseyit Mahallesi'nde 8 yüzyıldır gerçekleştirilen ve UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne alınan Sudan Koyun Atlatma Yarışması ve Çoban Bayramı, Büyük Menderes Nehri kenarında organize edildi. Yarışmaya 51 çoban, değişik renklere boyamış oldukları ve tüylerini kırpıp şekil verdikleri koçları öncülüğündeki sürüleri ile katılımda bulundu. Çobanlar yarışma çerçevesinde nehre atladılar, arkasından ise öncü koç ve onu takip eden koyun sürüsü nehre giriş yaptı. Bazı öncü koçların ve sürülerin nehre girmemeleri çobanlara zor anlar yaşattı.

Yarışmanın ilk turunu geçmiş olan senenin 1.si Cengiz Ökdem kazandı. Festival alanını doldurmuş olan pek çok vatandaş, 8 asırdır devam eden yarışmayı izlemenin keyfini yaşadılar. Akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen yarışmaya çevre ilçelerden de yoğun katılım olduğu görüldü.

İlgi Artıyor

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Sudan Koyun Atlatma Yarışması ve Çoban Bayramı'nın İspanya'daki boğa güreşlerine alternatif olduğunu ifade ederek, 8 asırdır devam eden bu geleneği kendilerinin yaşattıklarını, yarışmanın boğa güreşlerine alternatif olacağını ve büyük ilgi gördüğünü ve her sene ilginin arttığını belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.