8 Asırdır Düzenlenen Yarışma Çal'ı Turizme Açacak

8 Asırdır Düzenlenen Yarışma Çal'ı Turizme Açacak

UNESCO’nun (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne Çal’ı almıştı.

A+A-

UNESCO’nun (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldığı Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’ndeki Sudan Koyun Geçirme Yarışması’na bu yıl turistler de gelecek. 

Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Tarım Kenti Projemiz ile birlikte Çal’ı turizme kazandırmak için de çabalıyoruz” dedi. Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırdır düzenlenen Sudan Koyun Geçirme Yarışması’nın UNESCO tarafından 2014 yılında Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alınmasıyla birlikte turizm acentelerinin da dikkati buraya çevrildi. 

Merkezi Ankara’da bulunan bir seyahat firması, Koyun Olimpiyatları için üç günlük Denizli turu düzenledi. Tur, 25-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Kafile 25 Ağustos’ta yola çıkıp 26 Ağustos’ta Buldan, Tripolis antik kenti ve Kaleiçi Çarşısı’nı gezecek. Denizli’de konaklama yapıldıktan sonra sabah erken saatlerde 27 Ağustos’ta düzenlenecek Sudan Koyun Geçirme Yarışması’na geçilecek ve bu yarışları ilk kez turistler takip edecek. 

Etkinliğe katılanlar Kısık Kanyonu, Kırık Minare, ve Apollon Tapınağı’nı da gezdikten sonra Işıklı Barajı’na geçilecek. 

Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Tarım kenti Projemiz başarıyla yürüyor. Bölgemizdeki ekoturizm potansiyelini harekete geçirmek için de çabalıyoruz. Koyun Sudan Geçirme Yarışları, festival havasında yapılıyor. Amacımız ulusal ve uluslar arası arenada bu yarışların tanıtımını yapmak. Turistlerin bu yıl ilk kez yarışmaları izleyecek olması önemli” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.