72 Yaşında Azim Örneği

72 Yaşında Azim Örneği

Sarayköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce yapılan “Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Genel Sergisi”ne güzel anlar yaşandı.

A+A-

Sarayköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce yapılan “Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Genel Sergisi”nde 3 aylık resim eğitimi ile yaptığı tablolarıyla yer alan 72 yaşındaki Huriye Geniş, “Öğrenmenin yaşı yoktur” cümlesine örnek oldu.

Sarayköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen  “Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Genel Sergisi” ilçenin en gözde yerleri durumuna gelen Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Akbulut, ilçe protokolü, öğretmenler ve kursiyerler katılımda bulundu. Sergi açılışından evvel Kültür Merkezi salonunda Halk Eğitim Merkezi’nde gitar ve bağlama kursu alan kursiyerler konser verdiler. Daha sonra ilçe protokolünün kesmiş olduğu kurdeleyle sergi açıldı.

İlçe protokolü sergide bulunan tabloları, tel kırma, hesap işleri, ev tekstili, giyim üretim, kabak oyma sanatı ve Trabzon hası örme tekniğiyle yapılan el emeklerini gezdi.

DİKKATLERİ ÇEKTİ

Sergide dikkatleri çeken detay ise 72 yaşındaki Huriye Geniş oldu. Geniş 3 ay gibi kısa bir zamanda aldığı resim eğitimi ile yağlı boya tekniğiyle yapmış olduğu 3 ayrı resmini resim severlerin beğenisine sundu. Resimle iyiki tanıştığını belirten Geniş, 3 aydır resim çizdiğini, öncesinde hiç böyle bir deneyiminin olmadığını, ilkokul mezunu olduğunu, o dönemlerde boyanın ne olduğunu pek bilmediğini, resimle de kızının sayesine tanıştığını, o resim kursuna gelirken kendisinin de onu ziyaret ettiğini, yanında otururken kendisinin de resim yapmak canının istediğini ve kursa başladığını, Resim yaparken çok mutlu olduğunu, ‘Bu yaşta boşver yapma diyenlerin olduğunu fakat kendisinin kursu gidip resim yapmaya başladığını, öğrenmenin yaşının olmadığını, kendisinin yaşına rağmen keyifle, mutlulukla resme başladığını ve 3 tane tablosunun da sergide yer aldığını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.