70 Santimlik Boşluk Var

70 Santimlik Boşluk Var

Şiddetli yağış tren seferlerine de engel oldu. Denizli’nin Sarayköy ve Aydın’ın Buharkent ilçelerinde yağış sebebi ile sefer durduruldu.

A+A-

Bugün Denizli merkezde ve bazı ilçelerde meydana gelen yağış bazı yerlerde yolları mahvederken Tavas’ta bazı evleri su bastığı ifade edilmişti. Ayrıca Çal ilçesinde de yıldırımın samanlara düşmesi sebebi ile yangın çıkmıştı. Son alınan bilgilere göre Sarayköy ve Buharkent ilçelerinde şiddetli yağış sebebi ile Denizli-İzmir tren seferleri durduruldu.

Yağışlar Denizli’yi vurdu. Bazı yolların yağmur sebebi ile kalktığı görüldü. Tavas’ta bazı evleri su bastı. Vatandaşın yardımına itfaiye ekipleri koştu. Yağışların tren seferlerinde de aksamalara sebep olduğu ortaya çıktı.

Raylar Zarar Gördü

Aydın ilinin Buharkent ilçesinde sağanak nedeni ile Denizli-İzmir tren seferleri durduruldu. Konu ile alakalı açıklamada bulunan bir yetkili, sağanak yağıştan dolayı Denizli ilinin Sarayköy İlçesi ile Aydın'ın Buharkent ilçeleri arasında kalmış olan Kızıldere mevkiindeki tren raylarının zarar gördüğünü dile getirdi.

Sabaha kadar Sefer Yok

Yetkili açıklamasının devamında, 10 metre uzunluğunda,  hemen hemen 70 cm civarında bir boşluğun olduğunu, Denizli'den gelen trenin Denizli’ye, Nazilli’den gelen trenin de Nazilli’ye geri döndüğünü,  şu anda bekleyen bir treninin olmadığını,  demiryolu çalışanlarının orada çalışmalara devam ettiklerini,  geceden önce açılmayacağını,  sabaha kadar bir seferin yapılmayacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.

Ayrıca Kızıldere Mahallesi civarlarındaki Kızıldere Çayı, son zamanlarda aralıklarla süren yağış sebebi ile taştı. Bir noktada TCDD'ye ait tren yolunun altından akan Kızıldere Çayı'nın suları ortalama 30 metre uzunluğundaki rayların altındaki toprağı sürükleyip rayların altını boşalttı. Durumu akşam sularında  Denizli-İzmir seferini yapan yolcu treninin makinisti fark etti ve olası bir facianın eşiğinden dönüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.