“70 LİRAYA MAZOT ALIYORDUK, ŞU AN 350-400 LİRA”

“70 LİRAYA MAZOT ALIYORDUK, ŞU AN 350-400 LİRA”

TBMM BAŞKANVEKİLİ CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA,DENİZLİ’DE MİNİBÜS ESNAFINI DİNLEDİ

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı ile birlikte Denizli’de minibüs duraklarını ziyaret ederek esnafla bir araya geldi. Biçer Karaca; Yenişehir, Akkonak-Yeşilköy, Pamukkale Üniversitesi ve Fakülte Çamlık duraklarını ziyaret etti.

 

“2002’DE 4 ASGARİ ÜCRET KAZANIYORDUM ŞU AN 1 ASGARİ ÜCRET!”

 

TBMM Başkanvekili Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın, Yenişehir Minibüs Durağı’nda yaptığı ziyarette “Akaryakıt, amortisman giderleriniz kazancınızı karşılıyor mu?” sorusuna gelen yanıt gerçeği ortaya koydu: “2002’de dört asgari ücret kazanıyordum, şu an bir asgari ücret kazanıyorum. O da BAĞ-KUR primimi yatırmazsam. Yani devlet benden 4’te 3 kazancımı almış.”

 

“70 LİRAYA MAZOT ALIYORDUK, ŞU AN 350-400 LİRA”

“100 LİRAYA DEĞİŞTİRDİĞİMİZ BALATA OLDU 400 LİRA!”

 

“Pandemide 40 Liraya aldığın şey, şu an 500 TL. Bir teker balata değiştirmeye 100 Lira isteniyor, dört teker 400 TL istiyor” diyen minibüs esnaf fiyat artışlarının denetlenmesini istedi.

 

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, sorunun fiyat artışlarının denetlenmesinden ziyade, kasanın boş olduğunu ve esnafın finansmana ulaşamadığını, Denizli’de 37 esnaf odasına 37 bin Lira kaynak ayrıldığını ifade etti.

 

MESELE, ZAM ALMAK DEĞİL İŞİMİZİ YAPABİLMEK

 

Başka bir durakta da sorun akaryakıt ve zamlar oldu: “Ben zam almak istemiyorum, ben vatandaşı taşımak istiyorum. Beni zam ayakta tutmuyor. Ben beş kişiyle gideceğime, benim arabamda 14 kişi gitsin.”

 

8.5 LİRA FİYAT VERDİKLERİ BUĞDAYI ALMIYORLAR, ÇÜNKÜ DEPOLAR DOLU

 

Gülizar Biçer Karaca'ya taleplerini ileten hemşehrileri; çiftçinin buğdayını 5,5 Liraya satamadığını ancak bir çuval unun 750 liraya satıldığını, unun maliyetinin 250 Lira olması nedeniyle 500 Liranın kimin cebine girdiğini sordu. Biçer Karaca “Çünkü bütün depoları ithal buğdayla doldurdular. 7 Lira’ya Ukrayna’dan buğday alıyorlar, transfer maliyetiyle 13 Liraya malediyorlar. O nedenle üretici 5-5.5 TL’ye tüccara satsın istiyorlar.” yorumuyla vatandaşların sosyo ekonomik hakları için politika üretmenin önemine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.