6 Meslek Kuruluşundan Zehir Gibi Açıklama

6 Meslek Kuruluşundan Zehir Gibi Açıklama

Biz aşağıda ismi bulunan oda ve dernekler GAZETECİLİK ETİK, AHLAK VE İLKELERİNİ HİÇE SAYIP yaptığı yalan haberlerle kamuoyunu yanıltan Horoz Gazetesini kınamak için bir araya geldik.

A+A-

Yaklaşık 10 gündür çeşitli tarihlerde aşağıda ismi yazılı dernek ve oda başkanlarımızla Horoz Gazetesi muhabiri Burak Coşkun tarafından röportaj ve haber yapılmak istenmiş, tüm arkadaşlarımız toplumu bilgilendirmek, oda ve dernek faaliyetlerimizi anlatmak için sorulan sorulara masumane bir şekilde cevap vermiştir. Ancak ertesi gün gazetede gördüğümüz haber ve röportajlar karşısında her birimiz adeta şok olduk. Gazetede, söz konusu muhabire verdiğimiz bilgilerin yanında Denizli Büyükşehir Belediyesini zan altında bırakacak; söylemediğimiz gerçek dışı düşmanca beyanlara dayalı ve tamamen çarpıtılmış bir şekilde kaleme alınmış bir röportaj gördük.

Horoz Gazetesinin anlayamadığımız bu tutumunun nedenini sorup düzeltme yapılmasını istediğimizde ise karşımızda muhatap bulamadık. Bu nedenle bu basın toplantısını düzenleme zorunluluğu duyduk. Etik ve ahlaki değerleri hiçe sayan bu gazetenin, kendi çıkarları doğrultusundaki yorum ve eklemeleriyle kaleme aldığı yazı toplumda infial yaratmış olup, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Odamızın, derneğimizin ve şahsımızın adı kullanılarak planlı ve kasıtlı bir şekilde Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yalan ithamlarla suçlanmasını kabul edemeyiz. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ve Sayın Başkan Osman Zolan’ın bu şehre verdiği hizmetler ve yoğun çalışmalar herkes tarafından takdirle karşılanırken, basın yoluyla yapılan bu saldırıyı da şiddetle kınıyoruz.

Çoğumuzun röportajlarında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan bizlerden desteklerini esirgemediği şeklinde bahsetmemize rağmen beyan etmediğimiz düşmanca sözlerin yazılması bizleri de derinden üzmüştür. Tarafımızdan düşmanca hiçbir şekilde beyan ve söylem olmamasına rağmen kişisel husumet ve çıkarlar doğrultusunda yazılan haberlerin nasıl bir güç tarafından neden yapıldığını da anlamakta güçlük çekiyoruz. Ancak adımız kullanılarak yapılan bu davranışı bırakın basın etik, ahlak ve ilkelerini insanlığa dahi sığmadığının farkındayız.

Horoz Gazetesinin bu tutumunun hiçbir insaf ve iyi niyet ölçüsü ile bağdaşmayan yıpratma ve yıldırma amaçlı olduğu açıktır. Bu çirkin davranış karşısında her birimizin tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı bildiriyoruz. Kamuoyunu yanıltan, art niyetli, hiçbir ahlaki değere sığmayan bu davranışı şiddetle kınadığımızı bildirir, Horoz Gazetesini yaptıklarını kamuoyunun ve siz değerli basın mensuplarının takdirlerine bırakıyoruz.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Kalan, Denizli Arı Yetiştiricileri Birliği 2. Başkanı Mehmet Sarıoğlu, Denizli İşitme Engeliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, Denizli Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Burhan Armutçu, Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen ve Denizli Tesisatçılar Odası Başkanı Murat Gürsoy katıldı.

Büyükşehir Muhtarlar Derneği

Denizli Arı Yetiştiriciliği Birliği

Denizli İşitme Engelliler Derneği

Denizli Geri Dönüşümcüler Derneği

Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası

Denizli Tesisatçılar Odası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.