3 milyon göçmenle karşı karşıya kaldık

3 milyon göçmenle karşı karşıya kaldık

Kurtulmuş, “IŞİD’e saldırıyoruz” diye, sivil ve muhaliflerin yaşadığı yerlere yoğun saldırılar yapıldığını söyledi

A+A-

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Suriye’de bölgesel ve küresel bir savaşın fitili ateşleniyor. Iraklıları da sayarsak 3 milyon göçmenle karşı karşıya kaldık ama bu insanların gidecek başka yeri yok. Bombardıman altında orada ölecekler” dedi.

 

 

 

3 milyon göçmenle karşı karşıya kaldık

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş CNN canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye’nin Suriye’ye karadan girme ihtimalini değerlendirmesi istenen Kurtulmuş, “Biz şu anda lime lime parçalanmış olan Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız” dedi. Mülteci sorununa değinen Kurtulmuş, “Sınırın dışında 25-30 bin kişi var. 15 bine yakın insan içeri girdi. Türkiye’nin egemenliğine yapılacak bir saldırıyı Türkiye asla kabul etmez” dedi. Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı: “Halep en kritik yerlerden biriydi. Bunu aylar öncesinden ifade ediyorduk. Maalesef korkulan oldu. DAEŞ’e saldırı yapıyoruz diye orası bir maymuncuk gibi her kapıyı açıyor. O görüntü altında sivillerin, muhaliflerin yaşadığı yerlere yoğun bir saldırlar yapıldı. Devam ediyor. Hazmetmek kapasitemizin sonuna gelindi. Iraklıları da sayarsak yaklaşık 3 milyon göçmenle karşı karşıya kaldık ama sonuçta bu insanların gidecek başka yerleri yok. Ya bombardımanlar altında orada ölecekler, bunu bütün dünyanın seyrettiği gibi Türkiye de seyrederek bu zulme katkı verecek ya da sınırlarımızı açarak bu insanları kabul edeceğiz. Şu anda onu yapıyoruz. Rakamlar sürekli değişiyor. Şu anda bir kısmı içeri giriyor bir kısmı sınırların dışında her türlü insani destek verilerek orada tutulmaya çalışılıyor.”

 

Küresel savaşın fitili

 

Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu ifade eden Kurtulmuş, yaşanan son gelişmelerin bir bölgesel ve küresel savaşın fitilinin ateşlendiğini öne sürrek şöyle devam etti: “Çok daha tehlikeli bir aşamaya geliyoruz. Kim aklımıza geliyorsa onun gemileri bu çevrede dolaşıyor. Üstlerden uçakları kalkıyor ve bir şekilde bu savaşa dahil oluyor. Bu ülkelerden biri de Rusya. Güçlü ülkeler Suriye’nin etrafından dolanıyor. Savaşın aktif olarak içerisine giriyor. Rusya’nın tavrı konusunda düşünmesi lazım. Bölgesel ve küresel bir savaşın fitili ateşleniyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.