27 Aile Mutlu Oldu

27 Aile Mutlu Oldu

Tavas ilçesi, Medet Mahallesinde, İskân Kanunu çerçevesinde yapılmış olan “Köy Gelişme Alanı” uygulaması arsa dağıtım etkinliği Vali Karahan ve Nihat Zeybekci’nin katılımlarıyla yapıldı.

A+A-

Valimiz Hasan Karahan “Köy Gelişme Alanı” uygulaması arsa dağıtım etkinliğinde yapmış olduğu konuşmasında; bu sit alanlarında inşaat izni yapacak biçimde tapu alarak üzerlerine binayı yapabilmenin çok zor olduğunu, çok şükür büyük gayret ile ve ısrarla sonuç aldıklarını ve bu önemli başlangıcı aştıklarını, arsaların tapusunu bugün teslim ettiklerini en kısa zamanda hep beraber ihaleleri yapılan olan binaları da tamamlayarak tapuları ev olarak vererek, emekli kardeşleri sıcak yuvalarına kavuşturacaklarını, bu güzellikleri hep beraber yaşamanın nasip olmasını, dünyada mekânsız ahirette imansız olmayacağını belirtti.

27 Aile Aldı

Konuşmalardan sonra hak sahibi kabul edilmiş 27 aileye tapuları, Valimiz Hasan Karahan ile Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Nihat Zeybekci ve diğer protokol üyelerince verildi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2014 senesinde Etüt programına alınıp 5543 sayılı İskân Kanunu çerçevesinde “Köy Gelişme Alanı” uygulamasına başlanılan, Medet Mahallesinin şu anki yerleşim yerinin tamamının 1. Derece Arkeolojik Sit Alanında kalması nedeni ile yeni yerleşim yeri oluşturulması çalışmaları Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.