24. Kaledavaz Festivalinin Tanıtımı Yapıldı

24. Kaledavaz Festivalinin Tanıtımı Yapıldı

Denizli ilinin Kale ilçesinde 23 senedir yapılan Geleneksel Kaledavaz Biber Festivali'nin 24.'sü 11 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

A+A-

Denizli Kale’de bu sene 24.’sü gerçekleştirilecek olan Kaledavaz Biber Festivali ve Halk Konseri öncesinde Kale ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ve Kale Kaymakamı Murat Güneş, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yaptılar. 

Kale Belediye Başkanı Sağınç, 24. Geleneksel Kaledavaz Biber Festivali ve Halk Konseri’nin bu sene 11 Ağustos 2018’de yapılacağını, Festival çerçevesinde isminden de anlaşılacağı üzre biberin ana tema olduğunu,  burada en güzel Kale Biberini yetiştiren çiftçileri seçtiklerini, 20’ye kadar derecelendirdiklerini,  yarışmaya katılan üreticileri ödüllendirip sertifika verdiklerini,  biber yarışması ile beraber en önemsedikleri yöresel yemek, tatlı ve pasta yarışmasının da bu sene festival etkinlikleri çerçevesinde olacağını dile getirdi.

Çok Önemli Jüriler

İlçeye özgü Damat Surası adında bir yemekleri olduğunu belirten Sağınç, Bağırsak dolması veya mumbar dolması diye de adlandırılan bir yemek çeşidinin de olduğunu,  tüm bu yemek ve tatlılardan meydana gelen yemek yarışmasının da yapılacağını,  bu yarışmada Türkiye çapında isim yapan hatta uluslararası seviyede isim yapmış olan jüri üyelerinin Kale'ye geleceğini, Denizli'den gelecek olan usta aşçıların karpuza şekil vermelerini vatandaşın beğenisine sunacaklarını, İnceğiz Arap Apıştı Kanyonu'nun tanıtılması amacı ile 25 resimden meydana gelen bir resim serginin de festival kapsamında olacağını ve tüm halkın bu güzel festivale davetli olduğunu sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.