2017, Çal İçin Tarım Yılı Olacak

2017, Çal İçin Tarım Yılı Olacak

Çal İlçesi’nin Belediye Başkanı Fethi Akcan, yayınladığı yeni yıl mesajında, 2017 yılının Çal için ‘Tarım Yılı’ olacağını söyledi.

A+A-

Yaşanan terör olayları, darbe girişimi nedeniyle ülkemizin 2016 yılında oldukça sıkıntılar yaşadığını dile getiren Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, yeni yılın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık ve güvenlik getirmesini dilediğini söyledi. Akcan, “İç ve dış mihrakların desteklediği terör belasından bu ülke mutlaka kurtulacaktır. 2016 yılında patlayan bombalar ve darbe girişimi başta olmak üzere ülkemiz çok sıkıntılar çekti. Umarım, 2017 hiçbir annenin ağlamadığı bir yıl olur. Türkiye güçlü bir ülke ve güçlü bir millete sahip. Önündeki engelleri tek tek aşacaktır” dedi.

2017 yılının Çal için ‘Tarım Yılı’ olacağını sözlerine ekleyen Akcan, “2016 yılı içinde seracılığı faaliyete geçirdik. Yeni yılda sera alanları 4-5 katına çıkacak. Şu anda örtü altı seracılık konusunda 116 üreticimiz daha Halk Eğitim Merkezi’nde kurs alıyor. Kurs, 420 saat sürecek. Bu yıl ilk defa üreticilere sarımsak ektirdik. Üreticiler Birliği’nin kurulması için çalışma başlattık. Birlik, 2017 yılında hizmete girecek.  Bu yıl ürettiğimiz domateslerin çoğunluğu ihracata gitti. Yakın gelecekte ihracatçı firmaların bir ayağı hep Çal’da olacak. Tarım Kenti Projemiz, emin adımlarla hedefe gidiyor” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.