20 Gün Önce Evlendi Hakkari’de Şehit Düştü

20 Gün Önce Evlendi Hakkari’de Şehit Düştü

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, Irak sınırına yakın bir noktadaki Tekeli Tabur Komutanlığı'na bağlı üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası çıkan çatışmada iki asker şehit oldu, dört asker de yaralandı.Kaynak: 20 gü

A+A-

Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Günyazı Köyü'ne bağlı Tekeli Mezrası yakınlarındaki Tekeli Tabur Komutanlığı üs bölgesine, dün akşam PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Hain saldırıda şehit düşen 26 yaşındaki Uzman Çavuş Mesut Ardıç’ın İzmir’in Buca İlçesi’nde oturan ailesi ve 20 gün önce evlendiği eşi şehidin toprağa verileceği Bitlis’in Ahlat İlçesi’ne gitmek üzere yola çıktı.

Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Günyazı Köyü’ne bağlı Tekeli Mezrası yakınlarındaki Tekeli Tabur Komutanlığı üs bölgesine, dün akşam PKK’lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 2 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Bolu’dan geçici görevle gittiği Şemdinli’deki saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mesut Ardıç’ın İzmir Buca İlçesi’ndeki ailesine acı haber ulaştı. Aileye acı haber askeri yetkililer, sağlık görevlileri eşliğinde verdi. Daha sonra şehit Mesut Ardıç’ın babası Mürsel Ardıç, annesi Sevim Ardıç, 20 gün önce evlendiği eşi Ayşe Ardıç ve yakınları cenaze töreninin yapılacağı Bitlis’in Ahlat İlçesi’ne gitmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na geldi.

“EVLATLARIMIZI BUGÜNLER İÇİN YETİŞTİRDİK”

Şehidin acılı eşi Ayşe Ardıç yakınlarının yardımıyla ayakta dururken, baba Mürsel Ardıç, şöyle dedi:

“Vatan sağ olsun, sizler sağ olun. Evlatlarımızı bugünler için yetiştirmiştik. Beni üzen 1 ay öncesinde evlilik yapmış olması, şahadet mertebesine ulaşması ise beni gururlandırıyor. Evlilik yaptı, hayalleri olmayan insan olur mu? İşte o kadar yetiştirebildik. İzmir’de düğün yaptık. Bir baba olarak üzerimizi düşeni yaptık. Allah ülkemize sükunet nasip etsin, iyilik versin. Bundan ötesi olmaz yani. Her gün kan, her gün kan bunun gideceği bir yer yok. Bir sonuca varacağı yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun, hepimizin üzerine düşen görev var. Bunları yaparsak inşallah ülkemiz sonuca varacaktır.”

Baba Ardıç, cenazenin bugün ikindide Bitlis’in Ahlat’taki Abdurrahman Gazi Şehitliği’ne defnedileceğini söyledi.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.