2 Soru Önergesi Daha

2 Soru Önergesi Daha

İyi Parti Denizli Milletvekili Sayın Yasin Öztürk Meclis’te Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın ve Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’ın cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi.

A+A-

Öztürk, Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’a Batman kırsalında 04 Ekim 2018’de bölücü terör örgütünce yapılan hain saldırıda asfalt altına tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda sekiz askerin şehit edildiğini anımsattı ve şu soruları yöneltti:


Öztürk diğer sorusunu ise Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a yöneltti. Öztürk, Ticaret bakanlığınca 13 Ağustos 2018 tarihli resmi gazetede 2. el motorlu kara taşıtlarının ticareti ile alakalı yönetmeliğin yayınlandığını ve 08 Eylül 2018 tarihinde bazı düzenlemelerin yapıldığını, Ticaret bakanlığının uygulama koyduğu yönetmelikte 2. el ve arazi taşıtlarının motor, şanzıman, tork konvektörü, diferansiyel ve elektrik sisteminin garantisi üç ay veya beş bin km ile sınırlandırıldığını, anayasanın 124. Maddesi1 Cumhurbaşkanı, bakanlıklar ve kamu tüzelkişileri, kendi görev alanlarını ilgilendiren kanunların ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin uygulanmasını sağlamak için ve bunlara aykırı olmamak şartıyla, yönetmelikler çıkarabilirler 'hükmünde olduğunu ve bu yönetmelikle adı geçen taşıtların belirtilen parçalarının ayıplı çıkması durumunda getirilen garanti kıstasları 28.11.2013 resmi gazete tarihli 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 12. Maddesine aykırı olduğunu belirterek şu soruyu sordu:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.