2. El Satışta Artık Bu Belge Zorunlu

2. El Satışta Artık Bu Belge Zorunlu

İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile uğraşan gerçek kişiler, tacirler ve esnaf ile satış temsilcileri için ulusal yeterliliğe dayalı mesleki yeterlilik belgesine sahip olma koşulu getirildi.

A+A-

Resmi Gazete’de Yürürlüğe Girdi

Ticaret Bakanlığı’nın "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girdiği ifade edildi.

Yürürlüğe girmiş olan yönetmeliğe göre, 2. el motorlu kara taşıtı ticareti ile meşgul olan gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkarların kendileri, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerinden en az bir tanesi, şubelerde ise şube müdürü motorlu kara taşıtları alım satım sorumlusu ( Seviye 5 ) ulusal yeterliliğine dayalı mesleki yeterlilik belgesini edinmesi gerekecek.

Seviye 5 veya 4

İşletmede pazarlama ve satış personeli şeklinde çalıştırılan kişiler, motorlu kara taşıtları alım satımla sorumlu olan kişi ( Seviye 5) ya da motorlu kara taşıtları alım satım danışmanı ( Seviye 4 ) ulusal yeterliliklerine dayalı mesleki yeterlilik belgelerinden bir tanesine sahip olması gerekecek.

Bu kişilerin ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarının motorlu kara taşıtı ticareti ile alakalı alanlarından ya da bunlara denkliği kabul edilmiş olan yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları halinde ise mesleki yeterlilik belgesi şartının aranmayacağı ifade edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.