2. Defa En Özel Gece

2. Defa En Özel Gece

Genel Merkezi Denizli’de bulunan Özel İnsanlar Derneği, Denizli’nin en özel gecesine ikinci kez imza attı. Kendi düğünlerinde gelinlik-damatlık giymemiş engelli çiftlere düğün programı düzenleyen dernek yönetimi, engelli çiftlere ikinci baharını yaşattı.

A+A-

Sabah saatlerinde Özel İnsanlar Derneği’nde davul ve zurna eşliğinde başlayan program gün boyu devam etti. Programın gelin ve damadı Abdullah-Sevgi Yorulmaz ve Salih-Zehra Cura’nın bu mutlu gününe protokolün yanı sıra çok sayıda engelli vatandaş ortak oldu. Özel İnsanlar Derneği Genel Merkezinde başlayan programdan sonra Merkezefendi Belediyesi’nin tahsis etmiş olduğu gelin dolmuşu ile birlikte Merkezefendi Belediyesi’nin Denizli’ye kazandırdığı Engelsiz Yaşam Akademisi’ne gidilerek gelin çıkarma programı yapıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Çiftlerimize iki cihan saadeti diliyorum ”dedi. Ardından gelinlere kuşak bağlayan Subaşıoğlu, engellileri Engelsiz Yaşam Akademisi’nden davul ve zurna eşliğinde uğurlandı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Denizli İncirli Pınar Parkında dış çekimleri gerçekleşen gelinler ve damatlar konvoy eşliğinde düğünün yapılacağı Denizli Polis evine götürüldü. 19.30’da gelinlerin ve damatların salona giriş yapmasıyla başlayan düğün törenine; Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Zehra Karabay, Özel İnsanlar Derneği Genel Başkanı Aysun Tonel Karaaslan, Denizli Yörükleri Dernek Başkanı Yaşar Cemal Ceylan, Genç Askon Denizli Şube Başkanı Bekir Çakır, Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu Başkanı Osman Tavşan, Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık, başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda engelli katıldı.

“HAYALLERİNE DOKUNMAK İSTEDİK”

Özel İnsanlar Derneği Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Bakan Yardımcısı Mustafa Karapınar’ın sunumu gerçekleştirdiği düğün töreninde bu özel gece için emeği geçen kişilere plaket takdim edilerek protokol konuşmaları gerçekleşti. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Özel İnsanlar Derneği Genel Başkanı Aysun Tonel Karaaslan:  “ Geçen yıl ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz özel yemeğimizin bu yıl ikincisinde bir farklılık olsun istedik. Engelli çiftlerimize gelinlik-damatlık giydirerek düğün programı çerçevesinde olmasını istedik. Özel kardeşlerimizin hayallerini gerçekleştirip hayallerine dokunmak istedik. Bizler sizlerle mutluyuz. Sabah saatlerinde başlayan törenimizde çok duygusal anlara şahitlik ettik. Bir düğün töreninde ne olması gerekiyorsa hepsini yaptık. Gelen bütün konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

DEĞİRMENCİ: “ÖZEL İNSANLAR HAYATLARIMIZIN İÇERİSİNDE OLSUN”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın selamlarını ileten Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, konuşması sırasında şu cümleleri kaydetti: “Bugün evlenmenin bütün ritüellerini yerine getiren gelinlerimizi ve damatlarımızı tebrik ediyorum. Özel İnsanlar Derneğimiz yeni kurulmasına rağmen bu güne kadar sosyal farkındalık anlamında pek çok sosyal projeye imza attı. Büyükşehir olarak elimizden gelen desteği sunmaya çalışıyoruz ve hedefimiz şudur ki özel insanlar hayatlarımızın içerisinde olsun, istihdamda olsun, eğitimde olsun, kültürde olsun, sağlıkta olsun. Özel İnsanlarımız hayata küsmesin, hayatın içerisinde olsunlar” dedi.

SUBAŞIOĞLU BİRLİK MESAJI VERDİ

Özel gecenin hazırlanmasında katkıları olan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu,  “Engelsiz Yaşam Akademisi’nde gelin çıkarma töreniyle başlayan programda çok duygusal anlara şahitlik ettik. Bundan sonraki süreçte Denizli’ye kazandırmış olduğumuz Engelsiz Yaşam Akademisi’yle birlikte engelli kardeşlerimizle ilgili üretilecek olan tüm projelerin mutfağı olarak Engelsiz Yaşam Akademisi’ni engelli kardeşlerimize hediye ettik. Güzel projeler üretmek adına özel insanların, sivil toplum örgütlerinin, derneklerin katkısına ihtiyacımız var. Engelli kardeşlerimiz için yapılacak işler sadece belediyelerle, kamu kurumlarıyla yapılacak işler değil aktif derneklerin ve başkanlarının desteklerine ihtiyacımız var. Bu özel gecenin hazırlanmasında katkı gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Özel gecede emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Genç Askon Denizli Şube Başkanı Bekir Çakır, bu tür organizasyonların sıklıkla yapılması gerektiğini ve engelli vatandaşların hayatın içerisinde olması gerektiğini söyledi. Gecenin sponsorlarına plaket takdim edildikten sonra gelinlere kına yakma töreni gerçekleştirildi. Zeybek gösterisinin de olduğu gecede katılımcılar fotoğraf çekilerek müzik eşliğinde dans ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.