19 Mayıs Kurtuluşun İlk Adımıdır

19 Mayıs Kurtuluşun İlk Adımıdır

Hiçbir kuru mazeret, hiçbir güvenlik bahanesi bizi ülke genelinde Atatürk’ü anmaktan, Cumhuriyet coşkusunu milli bayramlarda yaşamaktan alıkoyamaz.

A+A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı yürekten kutluyorum. Gençliği atasının cumhuriyet mirasından  mahrum bırakacağını sanan düşünceyi kınıyorum. 19 Mayıs, yok edilme tehlikesini yaşamış, işgal boyunduruğuna girmiş bir milletin kaderini değiştiren, Saray saltanatına karşı halkın idaresini, milletin azim ve kararlılığını öne çıkaran, egemenliği saraydan alıp millete veren, kuruluşa ve kurtuluşa giden ilk adımdır. 

Hiçbir kuru mazeret, hiçbir güvenlik bahanesi bizi ülke genelinde Atatürk’ü anmaktan, Cumhuriyet coşkusunu milli bayramlarda yaşamaktan alıkoyamaz.

Referandum sürecinde “rejim değişmiyor, endişe duymayın” diyenler, 19 Mayıs öncesinde gerçek yüzünü göstermiştir. Atatürk’e ve annesine, manevi kızına hakaret edilirken açıkça kınamaktan uzak duran, “Bu işlere anneleri karıştırmayın” demekle sınırlı kalan bir Cumhurbaşkanı, şimdi Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bayramı valilere yasaklatmaya kalkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidardakilere sesleniyorum;

Cumhuriyetle özdeşleşmiş bir bayramın, gençliğin atasıyla buluştuğu bu büyük bayramın, Samsun’da emperyalizme en anlamlı direnişin ilk adımının atıldığı tarihi günün size ne zararı dokundu? Bu nasıl bir hastalık ki, ulusal bayramlar yaklaştıkça alerji döküyor! Yeni mazeretler üretilip bayram kutlamalarına izin verilmiyor. Bu nasıl bir devlet yönetimi ki devletin kurucusunu anmayı, ulusal günü kutlamayı Türk Milletine fazla görüyor!

Geçmişte hastalığını bahane edip Anıtkabir'den kaçanlar, ilerleyen yıllarda 1. Meclis önünde bayram kutlamak isteyen halka müdahale talimatı vermişti. Bugün valilere bayram yasaklama talimatı verenlere iyi bakın; 16 Nisan’da referandumda göğsünü gere gere yüksek oranda hayır demiş Beşiktaş ilçemizden ve İzmir’den rövanş almaya çalıştıklarını göreceksiniz. Biz bu sahte yasaklara asla boyun eğmeyeceğiz. Biz, Atamızı onur ve gururla hatırlamaya, onun ilkelerini gençlerimizle birlikte ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz. Her türlü engellemelere ve mazeretlere rağmen, bayram kutlamalarını inadına daha coşkulu ve kararlı bir şekilde kutlamaya devam edeceğiz.

Kazım ARSLAN

CHP Denizli Milletvekili

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.