19 Mayıs,Kurtuluşumuzun Simgesidir

19 Mayıs,Kurtuluşumuzun Simgesidir

Bugün; içinde bulunduğumuz hiçbir koşul 19 Mayıs 1919'da Türkiye'nin içinde bulunduğu koşuldan daha kötü olamaz...

A+A-

O nedenledir ki; henüz inşası tamamlanmamış Atatürk'ün hayalindeki Türkiye'nin gerçekleşme idealinden bizleri vazgeçirecek bir güç yoktur.Laik, demokratik, ulus devlet düşünce ve modeli; zaman zaman kişisel ikbal ve ayrıcalık talep eden sığ siyaset ve buna çanak tutan azınlık bir çıkarcı güruh tarafından sekteye uğrasa da, ağır ve emin adımlarla yoluna devam etmektedir.

 

Türk Milleti, kararsızlığa düştüğü her anda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerine sarılmalı, karamsarlığa kapıldığı her durumda 16 Mayıs 1919 günü Galata rıhtımından ayrılan Bandırma Vapuru ve onun en ağır yükü olan 20 koca yürekli insanın emperyalizme karşı başlattığı bağımsızlık mücadelesinde yokluklar içindeki inanmışlığını hatırlamalıdır.

Tam 98 yıl önce bugün; Türk kurtuluş destanı fiilen başlamış, direniş için yakılan çoban ateşi tüm Anadolu'yu sarmış ve etkileri tüm Dünya'da fazlasıyla hissedilmiştir.Sömürgeci hakim güçlere karşı boyun eğmeme mücadelesinin verildiği bu büyük başkaldırı, devrimi uluslaşma ile başlatacak ilk aşamadır, kurtuluşun simgesidir.

Öyle ki; Mustafa Kemal Atatürk büyük 'Nutuk'unu bu tarihten başlatmış, üzerindeki 'mirliva' üniformasını çıkararak, ulusun sadece askeri bir zafer ile değil topyekün mücadele ile yeni bir geleceği hayal edebileceğini göstermiştir.

19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yol göstericiliğinde başarılanları bugün korumak yolundaki inançlı irademiz daha nice 19 Mayıs'ları kutlayacağımızı bize anlatmaktadır.

Denizli Barosu olarak 98 yıl sonra bu büyük günü birlikte büyük bir coşku ve kıvanç içinde kutlamaktayız. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' mız Kutlu Olsun!

Denizli Barosu Yönetim Kurulu

Adına Baro Başkanı

Avukat Müjdat İLHAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.