166 Saat Havada Kaldı

166 Saat Havada Kaldı

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde görevli olan helikopter ekibinin yangınlara müdahale görüntüleri, yapmış oldukları işin zorluklarını açığa çıkardı.

A+A-

DENİZLİ (AA)- Orman Genel Müdürlüğünce kiralanmış olan ve 1 Haziran-15 Ekim tarihlerinde Denizli ve çevresindeki yangınlara müdahalede bulunan helikopter, 14 saat 20 dakikası Denizli bölgesi olmak üzere 166 saat 23 dakika havada kaldı.

Kendilerine "Ateş Kartalları" diyen ekip, farklı bölgelerde çıkan 117 orman yangınına müdahil oldular. Ukrayna'dan kiralanmış olan yangın söndürme helikopterinde görevli olan ekip, yaz boyunca yangınla mücadele anlarını videoya kaydettiler.

Yangın ihbarı ile harekete geçen ekibin uçuşa hazırlanması, havalanan helikopterin "bambi" olarak isimlendirilen tankla göletten su alması ve yangına su bırakması, görev dönüşü helikopterin bakımı görüntülerdeydi.

Çok Etkili Bir Yöntem

Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanında 2017'de 45 yangında toplamda 443,96, bu sene ise 33 yangında 84,47 hektar alanın zarar gördüğünü ifade etti. Helikopterin yangınlara müdahalede mühim bir yere sahip olduğunu da belirten Korucu, Helikopterdeki 5 kişilik yangın söndürme ekibinin, sezon boyunca Denizli başta olmak üzere bölgede ormanları kül olmaktan kurtarılmasında diğer ekipler ile beraber çok önemli başarılar gösterdiğini, sezonluk kiralanan ve bölge müdürlüğünde görev yapan yangın söndürme helikopterinin, diğer ekipler ile yangınlara müdahale edip, yangınların büyümesini önlediğini ve söndürülmesini sağladığını ve helikopterin bu sene kazasız belasız sezonu tamamladığını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.