15,16,17 Eylül'de Beyağaç’ta Festival Coşkusu Yaşanacak!

15,16,17 Eylül'de Beyağaç’ta Festival Coşkusu Yaşanacak!

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde, düzenlenecek ‘Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kültür ve Tarhana Festivali’nin tanıtım toplantısı düzenlendi.

A+A-

Beyağaç Belediyesi 12’nci Geleneksel Hüseyin Çokal  Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kültür ve Tarhana Festivali 15-16-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival 15 Eylül Cuma günü, saat 15.00’da, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanında açılış ile başlayacak. Kortej yürüyüşü, folklor gösterisi, protokol konuşmaları, fotoğraf sergisi, Topan Tarhana İkramı ve En İyi Topan Tarhana Yemeği Yarışmasıyla ilk gün etkinlikleri sona erecek. 16 Eylül’de yayla gezileri, topan tarhana ikramı yapılacak ve akşam Sanatçı Ayşe Dinçer sahne alacak. Festivalin son günü 17 Eylül’de de yağlı pehlivan güreşleri yapılacak.

 

“HÜSEYİN ÇOKAL İSMİNİN YAŞATILMASINI İSTİYORUZ”

Festival öncesi Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Beyağaç Belediye Başkan Mustafa Akçay ve Devlet Sporcusu ve Tarihi Kırkpınar Ebedi Kemer Sahibi Başpehlivan Hüseyin Çokal, tüm Denizli halkını festivale ve güreş müsabakalarına davet etti.  “Gelenek ve göreneklerimizin nostaljik esintilerini yaşamak, doğanın sunduğu eşsiz güzellikleri görmek,  ve meydanları pehlivansız bırakmamak için, sizleri festivale davet ediyoruz” diyen Başkan Akçay, “Ata sporumuz Yağlı Pehlivan Güreşini sahip çıkarak, gençlerimizi bu spor dalını sevdirmek ve muhtemel kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, yöre ve çevre insanlarımızca çok sevilen bu spor dalının yılda bir defa da olsa güreş severler tarafından izlenmesini sağlamak, Kırkpınar Altın Kemer Ebedi Sahibi Başpehlivan, Devlet Sporcusu Hüseyin Çokal isminin yaşatılmasını sağlamaktır. Beyağaç’ın bereketli topraklarında yetişen, doğal ürünlerinin geleneksel metotlarla işlenmesi ve kendine has harmanı ile sıra dışı bir çeşitlilik barındıran, topan tarhana yemeğinin tanıtılması bizim için çok önemli. Kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerinin en doğru pazarlarda değerlendirilebilmesini katkı sağlayacak bir çalışmayı hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.  

 

“SAMİMİYETİNİN VE MİSAFİRPERVERLİĞİNİN FARKLILIĞINI YAŞAMANIZI İSTİYORUZ”

“Beyağaç insanının sıcaklığının, samimiyetinin ve misafirperverliğinin farklılığını yaşamanızı istiyoruz” diyerek sözlerine devam eden Başkan Akçay, “Bu Festival, Beyağaç’ımızın tanıtımına da katkı sağlayacak olup, son yıllarda Turizmin öncelikli geleceği olan, Alternatif Yayla Turizmi için, çok bakir olan Yumaklı, Karagöl, Topuklu, Anıt Karaçam Ormanları, Kartal Gölü, Eşen Gölü ve Eren Günü’nün Turizm açısından yerli ve yabancı Turistlere tanıtılmasını da sağlayacaktır. Ayrıca, bu festival etkinliği vesilesi ile İlçemizden diğer İl ve İlçelere göç etmiş olan hemşehrilerimizin, yılda bir kere de olsa bu vesile ile bir araya gelerek, beraber olmalarını sağlamak, Beyağaç’ımızın problemlerini ve güzelliklerini paylaşarak, alternatif çözüm yollarının da ortaya çıkması sağlanmış olacaktır.  Milli ve Manevi değerlerimizin tanıtılması, bu değerlerin daha iyi anlatılması ve misafirlerimiz tarafından değerlerimizin daha iyi anlaşılması için herkesi, her zaman olduğu gibi, ağaçların gölgesinde; Topan Tarhana Aşı yemek, Yağlı Pehlivan Güreşi seyretmek için şirin İlçemiz Beyağaç’a davet ediyor, Beyağaç insanının sıcaklığının, samimiyetinin ve misafirperverliğinin farklılığını yaşamanızı istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.