15 Temmuz Honaz'da Sahnelendi

15 Temmuz Honaz'da Sahnelendi

A+A-

Honaz Belediyesi Kültür Hizmetleri organizasyonunda 15 Temmuz Şehitlerimize ithafen hazırlanan “Benim Adım Türkiye” isimli tiyatro gösterisi, Honaz Belediyesi Halk Eğitimi Merkezi salonunda sahnelendi.

İzmir Kültür Sahnesi Yönetmeni İsmail Gülnar Tiyatrosu ve ekibinin sahnelediği, Kurtuluş Savaşı esnasında ecdadımızın zor şartlar altında vatan için yaptığı fedakârlıkları anlatarak başlayan ve daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşanan olaylar ve yine milletimizin devleti ve vatanı için gözünü kırpmadan canını nasıl feda ettiğini anlatan oyun, Honazlı izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Tiyatroya Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Zekeriya Akan, Belediye meclis üyeleri, ilçe kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu toprakları vatan yapıncaya kadar Milletimizin çok ağır bedeller ödediğini belirten Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu; “15 Temmuz gecesi devletimizi ve milletimizi yok etmek isteyen hainlere karşı verdiğimiz mücadeleyi, birliğimizi ve kardeşliğimizi anlatan oyunu burada sahneleyen başta İsmail Gülnar ve ekibine teşekkür ediyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimize şükran ve minnetle yâd ediyorum. Rabbim milletimize böyle acıları bir daha yaşatmasın. Allah dirliğimizi ve birliğimizi bozmasın.” şeklinde konuştu.

Tiyatro gösterisinin bitmesiyle birlikte salonu dolduran izleyiciler, ayağa kalkarak oyuncuları dakikalarca alkışladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.