15 Temmuz’da Çivril Ve Tavas’ta Büyük Coşku

15 Temmuz’da Çivril Ve Tavas’ta Büyük Coşku

15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün 2. yıl dönümünde Çivril ve Tavas halkı aynen o gün olduğu gibi meydanlara koştu.

A+A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde buluşan Çivril halkı ellerinde Türk bayrakları ile hain darbe girişiminin 2. yıl dönümünde meydanları doldurdu. FETÖ’ nün milletin kararlı duruşu ile başarısızlığa uğrayan hain darbe teşebbüsünün 2. yıldönümünde buluşan binlerce Çivrilli vatandaş ellerinde dev Türk bayraklarıyla belediye önünden hareket edip mehteran ekibi ile beraber Cumhuriyet Meydanı’na yürüdüler. Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan anma etkinlikleri,  ilçe müftülüğü hocalarınca şehitlerin ruhuna okunmuş olan Kuran-ı Kerim tilaveti ve hatim duasıyla sürdü. Daha sonra o kanlı geceyi anbean anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Anma etkinliğinde yaz kuran kursu öğrencileri tarafından okunan ‘30 Kuş’ şiiri vatandaşlara hüzünlü anlar yaşattı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde çarşı meydanında fener alayı yürüyüşü de gerçekleştirildi.  Program, Grup Diriliş’in ilahi konseriyle sonlandı.

Tavas’ta Da Meydanlar Doldu

Tavas'ta da, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı şehit ve gazilerin anısına yakışacak bir biçimde yapıldı.

Gece geç saatlere kadar süren 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde vatandaşa ikramlar dağıtıldı. 15 Temmuz Şehit ve Gazileri anısı için açılan resim sergisi gezildi. Tavas Belediyesi ve Kızılcabölük Hanife Ahmet Paralı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerince hazırlanan 15 Temmuz Milli Hakimiyet projesi minyatürü sergilendi.  Anı defterine duygu ve düşünceler yazıldı. Kuran-ı Kerim okundu ve Hatim Duaları yapıldı. Vatandaşlar salaların okunduktan sonra alandan ayrıldılar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.