12 Kişi Katledilince Düğmeye Bastılar

12 Kişi Katledilince Düğmeye Bastılar

Whatsapp, platformunda yayılan ve kötü şekilde sonuçlanan bazı olaylardan sonra hareke geçti ve yanlış haberler ile alakalı yeni bir özellik devreye sokuyor.

A+A-

Whatsapp’tan yayılmış olan yanlış haberler ile linç edilmiş olan 12 kişinin ardından şirket, yeni bir özelliği ile kullanıcıları uyaran bir özellik geliştirdi. Bu özellik sayesinde Whatsapp, mesajlardaki linklerin şüpheli veya zararlı olması halinde kullanıcıya ‘uyarı’ verecek.

Geçen haftalarda Hindistan’da Whatsapp’tan atılmış olan mesajlara dayanılıp insan kaçakçılığı yaptığından şüphelenilen 12 kişi linç edilip öldürülmüştü. Hindistan hükümeti bu tarz şüpheli veya yanlış haberlere kulak asılmaması gerektiğini ifade etmiş ve konu ile alakalı  gerekli soruşturmaların başlatıldığını dile getirmişti.

Whatsapp Harekete Geçti

Dünyanın en popüler iletişim programı Whatsapp, bu olaylar ile anılmasından sonra yeni bir özellik geliştirdi. Konu ile alakalı yapılan açıklamaya göre yeni özelliklerden bir tanesi, mesajlardaki linklerin şüpheli veya zararlı olması halinde kullanıcıya uyarı verebilmesi oldu. Whatsapp’ın, beta sürümünde deneme aşamasında olan bu özellik, sohbette gönderilmiş olan linkleri analiz edip sahte ya da zararlı sitelere yönlendirme olup olmadığı ile alakalı bir kontrol gerçekleştirip kullanıcıya öyle sunulacağını belirtti.

Eğer link şüpheli ise linkin kırmızıya döneceğini, kullanıcı yine de tıklarsa açılmadan önce bir uyarı mesajı göstereceğini belirtildi. Bu özellik şu anda geliştirme aşamasında olmasına rağmen çıktığında kullanıcılara, gördükleri şüpheli linkleri bildirme olanağı tanıması bakımdan önemli görülüyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.