112 Acil Çağrıların % 43’ü gereksiz. Yapmayın!

112 Acil Çağrıların % 43’ü gereksiz. Yapmayın!

Denizli İl Sağlık Müdürlüğünden  yapılan açıklamaya göre 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrıların yüzde 43’ü gereksiz.

A+A-

Alınan bilgilere göre Türkiye'de hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin tanıtımı ve halkın farkındalığını artırabilmek amacı ile 1- 7 Aralık'ın 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olarak kutlanıyor. Denizli çapında 33 istasyonda 107 ambulans ve 421 sağlık çalışanı ile acil sağlık hizmeti veriliyor. Uzmanların açıklamalarına göre, Bir kar paletli ambulans, 1 adet 4 yaralı taşıma kapasitesi olan ambulans, 1 yoğun bakım ve obez ambulansı, 2 motosikletli acil müdahale ekibi ile birlikte, gerektiğinde hava operasyon merkezi ile irtibata geçilerek, ülke genelinde değişik noktalarda bulunan 16 ilde 17 adet ambulans helikopter ve 3 adet ambulans uçak ile hizmet veriliyor. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrılara, ekipler merkezde 4 dakika 18 saniye, kırsalda 12 dakika 22 saniye olmak üzere ortalama 7 dakikada vakaya ulaşıyor.

Daha Duyarlı Olunmalı

2018’de Denizli'de acil çağrı merkezine yapılan aramalardan bahseden uzmanlar, Acil Çağrı Merkezi'ne 2018 yılında gelen 1 milyon 136 bin 697 çağrının yüzde 43'ünün gereksiz çağrılardan oluştuğunu, bir insanın hayatını kurtarmak için saniyelerin bile önemli olduğunu düşünülürse çağrı karşılayan personelin ve ambulans ekiplerinin gereksiz meşguliyetini önlemenin daha iyi hizmet verilmesini sağlayacağını bunun yanında vatandaşların trafikte ilerleyen ambulansa yol vererek bir hayatın kurtarılmasına yardımcı olacaklarından dolayı ambulansın geçiş önceliğine daha duyarlı olmalarının gerekmekte olduğunu ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.