1 Ekim’den Önce Gittiniz Gittiniz…

1 Ekim’den Önce Gittiniz Gittiniz…

Zam yağmurlarından turizm bölgeleri de etkilendi. Alınan bilgilere göre Pamukkale giriş ücretlerine de büyük bir zam yapıldı. İşte detaylar…

A+A-

Denizli ilinde bulunan doğa harikası Pamukkale girişlere zam geldi. Önceki fiyattan bile şikayetçi olanlar yeni zam ile bir şoku daha  yaşadılar.  Alınan bilgilere göre  Pamukkale’ye giriş ücretlerine yüzde 43 zam yapıldı ve giriş ücretleri 50 TL'ye yükseltildi. Yeni tarife ile girişler 1 Ekim’den itibaren geçerli olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca müze ve ören yerlerini işleten TÜRSAB’a gönderilmiş olunan yazıda giriş ücretlerine 1 Ekim 2018 tarihinden geçerli olmak üzere zam yapıldığı ifade edildi. Buna göre, Denizli  ilinin Doğa harikası Beyaz Cennet’i Pamukkale’ye giriş ücretinin kişi başı 35 TL’den 50 TL’ye çıkartıldığı ifade edildi.

Yüzde 43 Zam

Ücretin 50 TL olması ile zam oranının da yüzde 43 olduğunu anlaşılmış oldu. Daha önceki giriş ücretlerinin fazla olmasından yakınan yerel halk bu zamla adeta şoke oldular. 4 kişilik bir ailenin Pamukkale’ye girişlerinin 200 TL olduğunu ifade eden vatandaşlar fiyatların çok yüksek olduğunu ve bu şekilde buraya girmenin mümkün olmadığını dile getirdiler.

Ayrıca alınan bilgilere göre Laodikya antik kentine giriş ücretinde zamlandığı ve zam oranın ise yüzde 50 olduğunu ifade edildi. Bu yeni zama göre daha önce 10 TL’den giriş yapılan Laodikya antik kentine girişler 15 TL olacak.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.